Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017

Στη φυλακή όσοι εμποδίζουν πλειστηριασμούς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:08:00 μ.μ. |
Στη φυλακή όσοι εμποδίζουν πλειστηριασμούς
 Τα μπρος – πίσω με τους πλειστηριασμούς, υπό τη σκιά των πρόσφατων επεισοδίων στα ειρηνοδικεία, αλλά και το ενδεχόμενο νέων αναβολών που ήδη προκαλεί τη δυσαρέσκεια των δανειστών, οδήγησαν την κυβέρνηση να φέρει τροπολογία στη Βουλή για την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων επιχειρούν να εμποδίσουν τη διενέργειά τους.

Συγκεκριμένα με την τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης (βρίσκεται ήδη στο στάδιο της επεξεργασίας στη Βουλή), προβλέπεται η αυτεπάγγελτη δίωξη όποιου προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλεί με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη υπάλληλο πλειστηριασμού που διενεργείται κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, κατατέθηκε στη Βουλή.

Βάσει της τροπολογίας τιμωρείται με τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ποινές (φυλάκιση 6 ή 3 μηνών κατ΄ελάχιστο όριο, κατά περίπτωση), όποιος εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, διακόπτοντας η διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή τους.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ρυθμίσεις αυτές υπαγορεύονται από λόγους υπέρτερου δημοσιονομικού και δημοσίου συμφέροντος που αποσκοπούν αφενός στη στήριξη και προστασία της εθνικής οικονομίας μέσω της ακώλυτης διενέργειας των πλειστηριασμών ως μέσον ενίσχυσης της ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και αποφυγής ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αφετέρου στην εξασφάλιση της έννομης προστασίας των συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς ως υπάλληλοι αυτών.

Την ίδια ώρα εν τω μεταξύ, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών σημειώθηκε νέα ένταση με ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας να εμποδίζουν και πάλι κάθε πρόσβαση στο δικαστήριο και διαδηλωτές να επιχειρούν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Γρήγορα η ένταση κλιμακώθηκα και από τις αστυνομικές δυνάμεις έγινε χρήση χημικών προκειμένου να διαλυθούν οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες.

Εντονη ήταν η αντίδραση του γραμματέα της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη για την κυβερνητική τροπολογία.

«Η κυβερνητική χούντα των πλειστηριασμών, των Τσίπρα-Κοντονή-Τσακαλώτου και τραπεζιτών, δείχνει το αδίστακτο πρόσωπό της. Με τροπολογία που κατέθεσε μετατρέπει τον αγώνα κατά των πλειστηριασμών σε ιδιώνυμο αδίκημα, με στόχο να φυλακίσει τους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών», τονίζει σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Λαφαζάνης.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου για να εξυπηρετήσει τους τραπεζίτες γυρίζει την Ελλάδα σε σκοτεινούς χρόνους πολιτικών διώξεων και φυλακίσεων. Αυτή η κυβέρνηση θα ανατραπεί γρήγορα και μαζί όλο το βρώμικο ξεπουλημένο μνημονιακό πολιτικό μπλοκ» καταλήγει ο γραμματέας της ΛΑΕ.

Πηγή: protagon.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ