Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017

Σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:14:00 μ.μ. |
Σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας
Συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας 
Σκοπός της σύγκλησης του οργάνου ήταν η οργάνωση και ο συντονισμός των ενεργειών τόσο των αρμόδιων Υπηρεσιών όσο και των εθελοντικών οργανώσεων σχετικά με τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των κινδύνων που προέρχονται από τις εκδηλώσεις πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων – παγετού για την περίοδο 2017-2018, καθώς και κάθε άλλο μέτρο κρίνεται απαραίτητο, στην πρόληψη και ετοιμότητα.
Πιο συγκεκριμένα στη συνεδρίαση εξετάσθηκαν θέματα σχετικά με:

-Tις αρμοδιότητες των υπηρεσιών των Δήμων που εμπλέκονται σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας (ανάθεση-καταμερισμός αρμοδιοτήτων). 

-Το συντονισμό δράσεων Πολιτικής Προστασίας των λοιπών φορέων (ΕΛ.ΑΣ., Π.Σ. κλπ), σε επίπεδο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και Περιφέρειας Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων. 

-Τον έλεγχο των ρεμάτων και ειδικά των σημείων εκείνων που παρουσιάζουν συχνά πλημμυρικά φαινόμενα. 

-Τον έλεγχος και συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού (φορτηγά, εκσκαφείς, φορτωτές, γκρέιτερ, αποφρακτικά, φορητές αντλίες, κλπ). 

-Την ετοιμότητα εργατοτεχνικού προσωπικού που θα τα χρησιμοποιεί. 

-Τον καθαρισμό των φρεατίων και γενικώς έλεγχος της ταχείας απορροής των υδάτων από το οδικό δίκτυο ευθύνης τους. Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ