ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

ΚΕΕΛΠΝΟ: Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας μετά την ανάκληση του βρεφικού γάλακτος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:56:00 μ.μ. |
ΚΕΕΛΠΝΟ: Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας μετά την ανάκληση του βρεφικού γάλακτος
 Σε επιφυλακή τίθενται οι υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας για πιθανά κρούσματα σαλμονέλας σε βρέφη εφόσον επιβεβαιώθηκε από τον ΕΟΦ η κυκλοφορία κάποιων από τα βρεφικά γάλατα της εταιρείας Lactalis και στη χώρα μας όπως αποφάσισε το ΚΕΕΛΠΝΟ σε έκτακτη σύσκεψη τη Δευτέρα.


Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώθηκε μέσω του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) για τη ύπαρξη παρτίδων βρεφικού γάλακτος από την Γαλλία που έχει μολυνθεί με το μικρόβιο σαλμονέλλα.

To ΚΕΕΛΠΝΟ σε ανακοίνωση του διευκρινίζει ότι «σύμφωνα με τα δεδομένα του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Σαλμονελλών του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ) δεν έχουν δηλωθεί κρούσματα σαλμονέλλωσης από salmonella Agona σε παιδιά κάτω του έτους στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες».

Επιπλέον, σύμφωνα με τα δεδομένα του Γραφείου Τροφιμογενών του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έχει καταγραφεί κάποια συρροή ή έξαρση κρουσμάτων σαλμονέλλωσης ανεξαρτήτως ορότυπου σε βρέφη κάτω του έτους.

Παρόλο όμως τα παραπάνω καθησυχαστικά δεδομένα το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι σε εγρήγορσή και τονίζει πως «η επιτήρηση για την ανεύρεση πιθανών κρουσμάτων έχει ενισχυθεί και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ελέγχου με σκοπό τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας».

Πηγή: stogiatro.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ