Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017

Νέος νόμος για τα πνευματικά δικαιώματα κινηματογραφικών έργων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:19:00 π.μ. |
Νέος νόμος για τα πνευματικά δικαιώματα κινηματογραφικών έργων
Ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων, ο νέος Νόμος για την προστασία των Πνευματικών Δικαιωμάτων.

Μέσα στους επόμενους μήνες, θα πρέπει να έχει συσταθεί μια ανεξάρτητη αρχή στην οποία θα καταγγέλλεται κάθε παράνομη χρήση πνευματικών δικαιωμάτων και με την συνδρομή κάποιου αρμόδιου εισαγγελέα, θα υπάρχει άμεση παρέμβαση και διακοπή της παράνομης χρήσης.
Η παρέμβαση θα είναι άμεση και δεν θα χρειάζονται μακροχρόνιες και δαπανηρές δικαστικές και άλλες νομικές διαδικασίες

Μέσα σε λίγους μήνες εφαρμογής του Νόμου και με την βοήθεια της ΕΠΟΕ, αλλά και όσων θίγονται τα πνευματικά τους δικαιώματα, θα μειωθούν θεαματικά τα παράνομα κατεβάσματα ταινιών από το διαδίκτυο και των παράνομων δημοσίων προβολών σε βιντεολέσχες.

Φυσικά, θα δοθεί κάποια προτεραιότητα στα κατεβάσματα παράνομων ελληνικών υποτίτλων και στα παράνομα έσοδα από διαφημίσεις του Google.

Από αυτή τη διαδικασία, είναι σίγουρο ότι θα κερδίσουν όλοι οι επαγγελματίες του χώρου, αλλά και το Δημόσιο, που εξ αιτίας της πειρατείας, χάνει τεράστια ποσά, που καρπώνονται με διαφημίσεις και συνδρομές όλοι αυτοί οι κλέφτες των πνευματικών δικαιωμάτων. Φυσικά αυτά τα απίστευτα εκατομμύρια (πάνω από 100.000.000 $ τον χρόνο) καλούμαστε να πληρώσουμε όλοι οι έλληνες τα τελευταία χρόνια, που το παράνομο downloading ταινιών, έγινε «καθεστώς».
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ