ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Ξεκίνησε στο Άργος το Επιστημονικό Διεθνές Συνέδριο "Στρατιωτικές Επεμβάσεις και Δικτατορίες στην Ελλάδα"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:15:00 μ.μ. | |
Ξεκίνησε στο  Άργος το Επιστημονικό Διεθνές Συνέδριο "Στρατιωτικές Επεμβάσεις και Δικτατορίες στην Ελλάδα"
 Με μεγάλο ενδιαφέρον ξεκίνησε και συνεχίζεται το διημερο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο "Στρατιωτικές Επεμβάσεις και Δικτατορίες στην Ελλάδα" που διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Άργους-Μυκηνών και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας το Σαββατοκύριακο 16-17 Δεκεμβρίου 2017 στο Άργος (Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος).
Στο Συνέδριο συμμετέχουν κορυφαίοι Πανεπιστημιακοί Διδάσκαλοι και Ειδικοί Επιστήμονες. Στόχος είναι να συνεξεταστούν οι ευρύτερες κοινωνικές εξελίξεις με τις ειδικότερες κοινωνικές παραμέτρους, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό καθόρισαν την εξέλιξη του στρατού από φορέα παγίωσης της εξουσίας του συγκεντρωτικού κράτους σε ανασταλτικό παράγοντα στην ορθή λειτουργία των κοινοβουλευτικών θεσμών ως το 1974.
Η καταληκτική συνεδρία θα αποτελέσει στην ουσία μια στρογγυλή τράπεζα για την συνολική θεώρηση του φαινομένου των στρατιωτικών επεμβάσεων και των δικτατοριών, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε γειτονικές χώρες.
Επιπλέον, η θεματική του Συνεδρίου έχει διευρυνθεί, καθώς στρέφεται προς τη Λογοτεχνία και στο πώς εκείνη «εισέπραξε» τα ταραγμένα χρόνια των στρατιωτικών επεμβάσεων και των δικτατοριών.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου

 Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας τόνισε πως, "Διοργανώνουμε ένα ακόμα Συνέδριο, για τρίτη συνεχή χρονιά, αποδεικνύοντας την δυναμική που έχει αποκτήσει ο Σύνδεσμός μας τα τελευταία χρόνια ώστε να αποτελεί σε πανελλαδικό, πλέον, επίπεδο ένα καταξιωμένο βήμα για τον ιστορικό διάλογο"
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ