ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Ο Άνθρωπος του Θεού, Αντώνιος Σιατίστης (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:00:00 μ.μ. |
Ο Άνθρωπος του Θεού, Αντώνιος Σιατίστης (βίντεο)
 Την 17 Δεκεμβρίου του 2005, εκοιμήθη, ένας Αληθινά Άνθρωπος του Θεού, ένας σύγχρονος Άγιος, σύμφωνα με την συνείδηση του λαού, ο Αείμνηστος Επίσκοπος Σισανίου και Σιατίστης Αντώνιος Κόμπος.


Ταπεινά, ως νέοι, θέλουμε να δηλώσουμε ότι τόσο πολύ μας έχει συγκλονίσει η οσιακή βιοτή αυτού του Επισκόπου, που τον θεωρούμε σύγχρονο Άγιο, με μεγάλη παρρησία προς τον Κύριό μας και Θεό μας, Ιησού Χριστό. Αποτελεί για εμάς Πρότυπο. Τέτοιους Ιεράρχες έχουμε ανάγκη, τέτοιους Ιερείς, ανθρώπους δηλαδή θυσιαστικής αγάπης για το ποίμνιό τους, ανθρώπους που αυτά που διδάσκουν πρώτα οι ίδιοι τα εφαρμόζουν, με λίγα λόγια έχουμε ανάγκη απο Αγίους.

Ότι και να πούμε για τον Άγιο Σιατίστης θα είναι λίγο. Άνθρωπος απλός, ταπεινός, προσηνής, αγιασμένος. Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να αρέσει στον Χριστό. Δεν τον ενδιέφερε που τον κορόιδευαν, δεν τον ενδιέφερε που τον αποκαλούσαν Δεσπότη των Τρόλεϊ, εκείνος ήταν αφιερωμένος ψυχή και σώματι στον Κύριο, εκεί είχε στραμμένη όλη την προσοχή του.

Ζούσε με μεγάλη αφάνεια, ησυχαστικά, λέγοντας την νοερά προσευχή συνεχώς. Γνώριζε καλά ότι ο Επίσκοπος είναι πρώτα απ’ όλα Μοναχός, γι’ αυτό καθημερινώς έκανε τον μοναχικό του κανόνα, προσευχόμενος για όλη την γη. Δεν του άρεσε καθόλου η δημοσιότητα, γι’ αυτό ο Θεός τον εδόξασε και τον δοξάζει τόσο πολύ τώρα.

Όλους μάς διδάσκει μέχρι και σήμερα, ότι, όταν αγαπήσεις τον Χριστό έχεις τα πάντα στην ζωη σου. Ο Χριστός είναι το παν. Ο πιο ευτυχισμένος και γεμάτος εσωτερικά είναι ο άνθρωπος που ενώθηκε με τον Κύριο της αγάπης και του ελέους. Έτσι ο Άγιος Σιατίστης, έδωσε τα πάντα στον Θεό και Αυτός με την σειρά του, τον μεταμόρφωσε σε έναν Άγιο, γεμάτο θυσιαστική αγάπη, ταπείνωση και προσφορά.

Εμείς οι νέοι της Θεσσαλονίκης, τα τέκνα του Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, είχαμε την τεράστια τιμή, με τις ευλογίες του Ποιμενάρχη μας κ. Ανθίμου, να διοργανώσουμε μια Ημερίδα προς τιμήν του Αγίου αυτού Επισκόπου. Η συγκίνηση που βιώσαμε και η έντονη παρουσία που αισθανθήκαμε αυτού του Ανθρώπου του Θεού, ήταν απερίγραπτες. Κυριολεκτικά, μας έδωσε μαθήματα ζωής.

Είθε το σεπτό μας Οικουμενικό Πατριαρχείο, όποτε εκείνο το κρίνει, να προχωρήσει στην Αγιοκατάταξη αυτού του Ιερού Ανδρός, διότι, όπως προείπαμε στην συνείδηση του λαού είναι ήδη Άγιος, κάτι που ομολόγησε συγκινημένος, κατά την εξόδιο Ακολουθία τού Αειμνήστου, ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Είθε, τέλος, ο καλός Θεός να αναδείξει στους εσχάτους καιρούς που ζούμε, σύγχρονους Αγίους Ποιμένες, σαν τον Αντώνιο Σιατίστης, διότι τους έχουμε τεράστια ανάγκη. ΑΜΗΝ!

Μετά βαθυτάτου σεβασμού και ιερού δέους,

Πτυχιούχοι και φοιτητές της Θεολογικής Σχολής και Άλλων Σχολών της Θεσσαλονίκης, τέκνα των Αγίων Δημητρίου και Πορφυρίου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ