ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Η Αγάπη από το Πόρτο Χέλι βρήκε σπίτι στο Δ. Σάσεξ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:53:00 π.μ. | |
Η Αγάπη από το Πόρτο Χέλι βρήκε σπίτι στο Δ. Σάσεξ
 Η ιστορία και το ρεπορτάζ που ακολουθεί είναι αφιερωμένο στην υιοθεσία ενός κουταβιού απ' την Ελλάδα από μια βρετανική οικογένεια και, γενικά, η μόδα -ίσως και ανάγκη- που επικρατεί στη Μ. Βρετανία να υιοθετούν σκυλιά συντροφιάς από χώρες της υπόλοιπης Ευρώπης.

Σκυλιά αδέσποτα, ανεπιθύμητα, που συνήθως πεθαίνουν από πείνα, φόλες ή τροχαία. Την ιστορία και το ρεπορτάζ φιλοξένησε πρόσφατα η εφημερίδα «The Times» και τη βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα, γι' αυτό και σας τη μεταφέρω σε περίληψη.

Ενα πρωινό, λοιπόν, η κυρία Λούσι Κάβεντις και η κόρη της Οτολίνα περίμεναν σ' ένα πάρκινγκ, στο δυτικό Σάσεξ, το αυτοκίνητο με το ζωντανό φορτίο του απ' την Ελλάδα.

Κάποια στιγμή ένα βαν έφτασε στο πάρκινγκ και αμέσως περικυκλώθηκε από περίπου 20 ανθρώπους - μεταξύ των οποίων και οι Κάβεντις. Η συνοδηγός του βαν βγήκε και ρώτησε τη Λούσι:

- Εσείς για ποιο ήρθατε;

- Για την Αγάπη!

Η κυρία Λίντα Τόμσον, η συνοδηγός, ξαναμπήκε στο βαν και βγήκε με το σκυλάκι που είχε ζητήσει η Λούσι Κάβεντις, η κόρη της οποίας, η Οτολίνα, το πήρε αμέσως στην αγκαλιά της.

Η Λούσι πλήρωσε 290 λίρες (περίπου 400 ευρώ) και με την κόρη της και την Αγάπη έφυγαν για το σπίτι τους, όπου τους περίμεναν τα άλλα δύο σκυλιά τους.

Λέει στην εφημερίδα η κ. Κάβεντις:

- Είδα την Αγάπη στο φέισμπουκ, πριν από δύο μήνες και την ερωτεύτηκα. Την είχαν βρει στην Αργολίδα στο Πόρτο Χέλι, στον δρόμο, σκελετωμένη και σε κακή κατάσταση. Μια φίλη μου που ζει στην Ελλάδα ανέβασε μια αγγελία γι' αυτήν και μόλις την είδα, αποφάσισα να την πάρω. Ολα ήταν πληρωμένα -εμβόλια, διαβατήρια κ.λπ.- κι έτσι πλήρωσα μόνο τα μεταφορικά. Είμαι χαρούμενη που την έσωσα και που θα γίνει μέλος της οικογένειάς μας».

Μια άλλη κυρία, η Ναντίν Κέιζερ, σύμβουλος επιχειρήσεων στο Λονδίνο, υιοθέτησε ένα κουτάβι «λυκοσκυλάκι» απ' τη Ρουμανία και, τελικά, ίδρυσε το ίδρυμα «Wild at Heart Foundation», που βρίσκει οικογένειες πρόθυμες να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο σκυλί, κυρίως απ' το εξωτερικό.

Δύο χρόνια μετά, το ίδρυμά της βοήθησε να βρουν σπίτι περίπου 700 σκυλιά, τα 560 απ' το εξωτερικό.

Τα περισσότερα απ' τα σκυλιά αυτά μεταφέρθηκαν από Ουγγαρία, Ρουμανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Το ότι οι υιοθεσίες σκυλιών από τις χώρες αυτές -και άλλες, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας- αυξάνονται έχει την εξήγησή του: Οι διαδικασίες για να υιοθετήσει ένας Βρετανός κάποιο σκυλί από βρετανικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων είναι πολλές και χρονοβόρες. Αντίθετα, ιδρύματα σαν κι αυτό που αναφέραμε πιο πάνω ορίζουν λιγότερες προϋποθέσεις για να σου δώσουν ένα ζωάκι. Π.χ. σου το δίνουν ακόμα κι αν δεν έχεις κήπο, ακόμα κι αν λείπεις πολλές ώρες απ' το σπίτι. Βέβαια, σύμφωνα με ανακοίνωση του μεγαλύτερου καταφυγίου, του «Μπάτερσι ντογκς εντ κατς χόουμ», οι υιοθεσίες σκυλιών με γρήγορες διαδικασίες εγκυμονούν συχνά κινδύνους, καθώς τα σκυλιά αυτά δεν είναι σωστά ελεγμένα και ίσως παρουσιάσουν προβλήματα υγείας.

«Η Αγάπη είναι υγιέστατη και θα ζήσει πολλά χρόνια μαζί μας», απαντάει η κυρία Κάβεντις, πανευτυχής που πήρε ένα ζωάκι χωρίς να χάσει χρόνο σε ατέλειωτους ελέγχους και αυστηρές διαδικασίες.

Και πόσο κοστίζει σ' έναν Βρετανό να αποκτήσει ένα πρώην αδέσποτο σκυλί απ' το εξωτερικό; Εχουμε και λέμε: Από Κύπρο 450 λίρες, από Ελλάδα 500 λίρες, από Ρουμανία 250, από Πουέρτο Ρίκο 500.

Στις (ενδεικτικές) τιμές αυτές, περιλαμβάνονται: μεταφορικά, εμβόλια, αποπαρασίτωση, μικροτσίπ, στείρωση (αν το σκυλί είναι σε κατάλληλη ηλικία κ.λπ.).

Πηγή: efsyn.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ