Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018

Αλλάζουν οι πινακίδες σε όλα τα Ι.Χ. μέχρι το τέλος του 2018 λόγω διοδίων!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:23:00 π.μ. |
Αλλάζουν οι πινακίδες σε όλα τα Ι.Χ. μέχρι το τέλος του 2018 λόγω διοδίων!
 Προς τα τέλη Φεβρουαρίου θα δημοπρατηθεί το νέο δορυφορικό σύστημα αναλογικών διοδίων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών.

Από την ανακοίνωση του υπουργείου προκύπτει πως με το νέο σύστημα, τα επαγγελματικής χρήσεως οχήματα θα έχουν εγκατεστημένη μια «Εποχούμενη Συσκευή» (On Board Unit - OBU) που θα επιτρέπει την παρακολούθηση και καταγραφή της θέσης και της πορείας τους με τη βοήθεια δορυφόρων (τεχνολογία GNSS).


Τα ιδιωτικής χρήσεως οχήματα θα αναγνωρίζονται αυτόματα με κάμερες κυκλοφορίας από τις πινακίδες κυκλοφορίας τους κατά την είσοδο και έξοδό τους από το οδικό δίκτυο επί του οποίου επιβάλλονται τέλη (τεχνολογία Automatic Number Plate Reading - ANPR).

Συνεπώς, σύμφωνα με το euro2day.gr, για να λειτουργήσει το σύστημα, πρέπει σε όλα τα αυτοκίνητα να τοποθετηθούν νέες πινακίδες κυκλοφορίας, καθώς σήμερα χιλιάδες Ι.Χ. κυκλοφορούν με πινακίδες που δεν «διαβάζονται» ούτε από απόσταση 10 εκατοστών αφού έχουν σβηστεί τα χρώματα, ενώ ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση με τα δίκυκλα.

Μάλιστα, η διαδικασία αλλαγής πινακίδων πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από τα τέλη του έτους, οπότε και κατά την ηγεσία του υπουργείου θα λειτουργήσει το δορυφορικό σύστημα στην Εγνατία Οδό.

Στην αγορά κατασκευών θεωρούν, βέβαια, αδύνατη τη λειτουργία του δορυφορικού συστήματος μέσα στο χρόνο, καθώς ο διαγωνισμός θα χρειαστεί αρκετούς μήνες (χωρίς να υπολογίζονται τυχόν προσφυγές), ενώ κάποιοι μήνες θα απαιτηθούν για τις αδειοδοτήσεις και την εγκατάσταση της απαραίτητης υποδομής.

Οι ίδιοι επισημαίνουν με νόημα πως γι’ αυτό το λόγο οι δανειστές πίεσαν και πέτυχαν να προβλέπεται στις δύο νέες συμβάσεις συντήρησης της Εγνατίας Οδού η (προαιρετική) κατασκευή συμβατικών σταθμών διοδίων.

Οι δύο διαγωνισμοί προκηρύχθηκαν προ ημερών από την Εγνατία Οδός ΑΕ.

Πηγή: newsbomb.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ