ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου με αφιέρωμα στην υγεία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:43:00 π.μ. | |
4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου με αφιέρωμα στην υγεία
Στα πλαίσια του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου που θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από τις 24 Ιανουαρίου έως 7 Φεβρουαρίου θα προβληθεί ειδικό μεγάλο αφιέρωμα στην υγεία με 17 ντοκιμαντέρ

Είναι ο 4ος χρόνος που η Καλαμάτα διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ το οποίο έχει γίνει θεσμός και διακρίνεται για την πολυπολιτισμικότητά του και τον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα.


Το φετινό μεγάλο αφιέρωμα του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ αφορά την υγεία. Στόχος του, είναι το ντοκιμαντέρ να λειτουργήσει σαν καταλύτης για συζήτηση, πρόληψη και αλλαγή μέσα από κινηματογραφικές ταινίες οι οποίες με αφορμή το ιδιαίτερο περιεχόμενό τους με αναφορές σε διαταραχές υγείας, να προωθήσουν την δημιουργική σκέψη και την συμπεριφορά σε λεπτά ζητήματα που αφορούν θέματα υγείας.

Όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα: 

Στο πλαίσιο του αφιερώματος πρόκειται να οργανωθεί διημερίδα (27 & 28 Ιανουαρίου) με ομιλίες ειδικών, προσκεκλημένων ιατρών και σκηνοθετών, και συζητήσεις με το κοινό με αφορμή την προβολή συγκεκριμένων επιλεγμένων ντοκιμαντέρ. 
 
Συνολικά θα προβληθούν 17 ντοκιμαντέρ διακεκριμένων σκηνοθετών σχετικά με την υγεία, τα δύο ελληνικής παραγωγής.

Στόχος μας είναι, με αφορμή την προβολή των ντοκιμαντέρ, να εγείρουμε αφορμές για συζήτηση και προβληματισμό καθώς και να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό για φλέγοντα θέματα που αφορούν την υγεία, σωματική και ψυχική και κατ’ επέκταση την ίδια την κοινωνία.

Τα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν είναι τα εξής: Βυζιά των Ανιές Σκλάβου - Στέλλιου Τατάκη, Αλέξανδρος Βέλλιος: Η τελευταία απόφαση, του Αντώνη Τολάκη, Τα Πρόσωπα της Lafora του Denis Bojic, Βουκεφάλας της Agnes Boutruche, Επίσκεψη Κατ’ Οίκον – Vika του Asaf Yecheskel, Ευαίσθητος του Alessandro Quadretti, Συνύπαρξη του Juan Carlos Guerra, Φαιά Ουσία (Grey matter) του Rob Maas, Αμυγδαλή της Jeannette Louie, Δύο κόσμοι του Maciej Adamek, Α Certain Kind of Light του Brandon Vedder, Ταξίδι σε ένα Θαύμα: Ελευθερία από την Ινσουλίνη του Ted Kay, Μικρά Αστέρια: Το να Πετυχαίνεις το Αξιοσημείωτο Εμπρός σε Σοβαρή Ασθένεια του Mike Hill, Manic της Kalina Bertin, Αιτία Θανάτου: Άγνωστη της Anniken Hoel, I Am Borderline της Betsy Usher, Is radiation the asbestos of the 21th century? του Hjalmar Ilmer.

Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί από τις 24 Ιανουαρίου έως 7 Φεβρουαρίου και θα έχει ως έδρα του την πόλη της Καλαμάτας. Μέρος του φεστιβάλ θα διεξαχθεί και στις πόλεις Αμαλιάδα, Σπάρτη, Γύθειο, Άργος και Δημητσάνα.

Για το μαθητικό κοινό υπάρχει ειδική εκπαιδευτική ζώνη κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ καθημερινά 9 με 1 όπου θα προβάλλονται ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ με 4 θεματικές ενότητες που αφορούν την υγεία, την εφηβεία, την πολιτιστική κληρονομιά και την επιστήμη και στόχος είναι η μεταφορά ενός μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος σε σχολεία της Μεσσηνίας, Αργολίδας και Αρκαδίας κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Info
www.peloponnisosdocfestival.com
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ