ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

4,4 Ρίχτερ ταρακούνησαν την Αττική (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:55:00 π.μ. | |
4,4 Ρίχτερ ταρακούνησαν την Αττική (βίντεο)
Στο στόχαστρο του Εγκέλαδου βρέθηκε η Αττική το βράδυ της Δευτέρας.Πιο συγκεκριμένα, ισχυρή σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε την ευρύτερη περιοχή στις 22:24.


Ο σεισμός είχε επίκεντρο 24 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και σημειώθηκε 2 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σταμάτας. Είχε πέντε χιλιόμετρα εστιακό βάθος. Στη συνέχεια ακολούθησαν τουλάχιστον 15 μετασεισμοί με τον μεγαλύτερο να αγγίζει τα 2,9 Ρίχτερ.

Το Γεωδυναμικό έδωσε αρχικά 4,2 ρίχτερ, αλλά στη συνέχεια αναθεώρησε σε 4,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Το Ευρωμεσογειακό έδωσε αρχικά 4,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και στη συνέχεια το αναθεώρησε προς τα κάτω δίνοντας 4,3 ρίχτερ. Το ΑΠΘ έδωσε 4,4 ρίχτερ εξαρχής.

Ο σεισμός προήλθε από τον ίδιο χώρο που έδωσε το «σμήνος» σεισμών την περασμένη εβδομάδα

Ο πρόεδρος του Οργανισµού Αντισεισµικού Σχεδιασµού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας εκτίμησε πως ο σεισμός στην Σταμάτα, είναι συνέχεια της ακολουθίας των σεισμών που είχαμε στον νότιο Ευβοϊκό που έδωσε το σεισμικό σμήνος στις 9 του μηνός όπου σε 10 ώρες σημειώθηκαν 18 σεισμικές δονήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα η περιοχή δεν έχει μεγάλα ρήγματα και ως εκ τούτου δεν αναμένεται κάτι μεγάλο.

Αλλά και ο σεισμολόγος Γ. Χουλιάρας είπε πως ο σεισμός προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο που έδωσε το σεισμικό σμήνος στις 9 του μηνός.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Ιανουαρίου, δεκαοκτώ σεισμικές δονήσεις, με τη μεγαλύτερη 2,8 Ρίχτερ, σημειώθηκαν από το πρωί με επίκεντρο την ακτογραμμή μεταξύ Ραφήνας και Νέας Μάκρης.

Σχεδόν όλες έγιναν ιδιαίτερα αισθητές καθώς σημειώθηκαν σε βάθος 5 ως 10 χιλιόμετρα από την επιφάνεια.

Η στιγμή του ισχυρού σεισμού της Αττικής, σε τηλεοπτικό στούντιο

Παρουσιαστής και καλεσμένοι εκπομπής της Action24 κράτησαν την ψυχραιμία τους όταν ένιωσαν την ισχυρή σεισμική δόνηση που προκάλεσε ανησυχία στην Αττική.

Τη στιγμή που ο Γιώργος Κουβαράς έκανε λόγο για καλές ειδήσεις, άρχισαν να... κουνιούνται τα πάντα στο στούντιο. «Γίνεται ένας σεισμός, αρκετά μεγάλος, θέλω να είμαστε ψύχραιμοι», είπε και τόσο ο ίδιος όσο και οι καλεσμένοι κατάφεραν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους παρά το «χτύπημα» του Εγκέλαδου.

Πηγή: iefimerida.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ