Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018

Ξεκίνησαν οι προβολές του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:35:00 π.μ. | | |
Ξεκίνησαν οι προβολές του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου
 Πολλά και διάφορα έχει να παρουσιάσει το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, που πραγματοποιείται στην Καλαμάτα, από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 7 Φεβρουαρίου. Τμήμα του Φεστιβάλ μεταφέρεται στην Αμαλιάδα, τη Σπάρτη, το Γύθειο, το Άργος και τη Δημητσάνα.


Έχουμε και λέμε: 68 ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, 23 μικρού μήκους, 19 ταινίες στην εκπαιδευτική ζώνη, 1 διημερίδα, 5 σεμινάρια, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικά δρώμενα, μία εικαστική έκθεση και 30 ξένοι και Έλληνες προσκεκλημένοι σκηνοθέτεςπου θα προλογίσουν τις ταινίες τους και θα συζητήσουν με το κοινό.

Όλα αυτά συνθέτουν το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, που πραγματοποιείται στην Καλαμάτα, από ττην Τετάρτη 24 Ιανουαρίου έως την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου. Τμήμα του Φεστιβάλ θα μεταφερθεί στην Αμαλιάδα, τη Σπάρτη, το Γύθειο, το Άργος και τη Δημητσάνα.

Οι προβολές, οι παράλληλες εκδηλώσεις και τα σεμινάρια θα είναι -όπως τα προηγούμενα έτη- και φέτος ελεύθερα για το κοινό. Όπως κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ εστιάζει σε μια συγκεκριμένη θεματική με ειδικές προβολές και με προσκεκλημένους Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες. Το μεγάλο αφιέρωμα του Φεστιβάλ είναι «Κινηματογράφος και Υγεία», το οποίο περιλαμβάνει κινηματογραφικές προβολές, θεατρικά δρώμενα, διημερίδα με τη συμμετοχή ειδικών και δημιουργών και εικαστική έκθεση.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος στην υγεία, θα προβληθούν κινηματογραφικές ταινίες, οι οποίες, με αφορμή μία διαταραχή υγείας, συνθέτουν ένα έργο, που οδηγεί σε δημιουργική σκέψη, λειτουργία και αντιμετώπιση. Συνολικά, θα προβληθούν 15 ντοκιμαντέρ διακεκριμένων σκηνοθετών, σχετικά με την υγεία.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται και φέτος στην εκπαιδευτική ζώνη που απευθύνεται στο μαθητικό κοινό με προβολές ελληνικών και ξένων ντοκιμαντέρ, καθημερινά, από τις 9.00 έως τις 13.00. Μόνο την περσινή χρονιά, πάνω από 4.000 μαθητές παρακολούθησαν την εκπαιδευτική ζώνη στις πέντε πόλεις, όπου διεξήχθη το Φεστιβάλ.

Φέτος, το Φεστιβάλ συνεργάζεται με το Global Health Film initiative στη Μεγάλη Βρετανία, το Φεστιβάλ του Herceg Novi στο Μαυροβούνιο και το Φεστιβάλ Cinema for Peace στη Γερμανία. Για δεύτερη χρονιά, θα δοθούν δύο βραβεία κοινού (με χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ) για το καλύτερο ελληνικό και διεθνές ντοκιμαντέρ.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας και τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων. Γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, τον δήμο Καλαμάτας, τον δήμο Άργους - Μυκηνών.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ