ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

«Εμπόλεμη ζώνη» η Καλιφόρνια - Στήνουν τέντες σε υπαίθριους χώρους για τους ασθενείς με γρίπη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:59:00 μ.μ. |
«Εμπόλεμη ζώνη» η Καλιφόρνια - Στήνουν τέντες σε υπαίθριους χώρους για τους ασθενείς με γρίπη
Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη στη συγκεκριμένη πολιτεία με τις υγειονομικές αρχές να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το κύμα της γρίπης όσο πιο αποτελεσματικά μπορούν.


Η επιδημία γρίπης απειλεί ακόμη και τα κατοικίδια, επισημαίνουν αμερικανικά δημοσιεύματα σχολιάζοντας πώς, όταν οι ιδιοκτήτες σκύλων βήχουν και φταρνίζονται έχοντας δίπλα τους σκύλους τους,τα κατοικίδια κινδυνεύουν να νοσήσουν.

Για τους επιστήμονες πρόκειται για την χειρότερη επιδημία γρίπης των τελευταίων 13 ετών που πλήττει τις ΗΠΑ. Μετά την Αλαμπάμα, που είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σειρά έχει η Καλιφόρνια. Σε πάρκα, αλλά και υπαίθριους χώρους που μπορούν να στηθούν τέντες και να είναι σχετικά κοντά σε νοσοκομεία, οι αρχές απομονώσουν τα περιστατικά προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση της νόσου.

Ο λόγος για τον οποίο η φετινή εποχή της γρίπης θεωρείται πιο σοβαρή είναι γιατί το στέλεχος του ιού H3N2 προκαλεί περισσότερες επιπλοκές στην υγεία.Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, η γρίπη έχει προκαλέσει το θάνατο πάνω από 100 ανθρώπων – ανάμεσά τους 20 παιδιά- στις ΗΠΑ.

Όπως συμβαίνει συνήθως, παρόλο που ο εμβολιασμός κατά της γρίπης δεν προστατεύει επαρκώς από το στέλεχος H3N2, οι ειδικοί εξακολουθούν να παροτρύνουν τον εμβολιασμό των ευπαθών πολιτών. Ο ιός της γρίπης H3N2 πλήττει τους ανθρώπους περισσότερα σε σχέση με άλλα στελέχη της εποχικής γρίπης και μπορεί να είναι ιδιαίτερα θανατηφόρος σε ευάλωτες ομάδες όπως οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά. Φέτος, πάνω από το 80% των περιπτώσεων γρίπης αφορούν το στέλεχος H3N2.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων, 22,7 νοσηλείες σχετίζονται με τη γρίπη ανά 100.000 κατοίκους από τις 31 Δεκεμβρίου 2017 έως τις 6 Ιανουαρίου 2018. Την προηγούμενη εβδομάδα ο αριθμός αυτός διπλασιάστηκε (13,7) την προηγούμενη εβδομάδα. «Βλέπουμε μια ταχεία αύξηση του αριθμού των ατόμων που νοσηλεύονται», δήλωσε ο Τζέρνιγκαν.

Ο ιός της γρίπης έχει ήδη εξαπλωθεί σε 49 πολιτείες εκτός από τη Χαβάη. Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχουν πεθάνει στο Ντάλας, τέσσερις στο Τενεσί και 42 στην Καλιφόρνια. Οι νοσοκομειακές αίθουσες αναμονής είναι γεμάτες,οι γιατροί προσπαθούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες και τα ασθενοφόρα μεταφέρουν συνεχώς έκτακτα περιστατικά.
«Είναι σαν να σερφάρεις σε τσουνάμι»

Τα νοσοκομεία σε όλη την πολιτεία στέλνουν ασθενοφόρα για να παραλάβουν ασθενείς και οι νοσηλευτές δεν αφήνουν τα παιδιά να επισκεφθούν τους γονείς τους για να μην κολλήσουν αλλά και να μην εξαπλώσουν την νόσο. Σε πολλές νοσοκομεία ακυρώνονται χειρουργικές επεμβάσεις που δεν κρίνονται αναγκαίες και στήνονται σκηνές στους χώρους πάρκινγκ για τους ασθενείς με γρίπη.

«Αυτά είναι πράγματα που συνήθως δεν κάνουμε, αλλά σε μια κρίση όπως αυτή, τα εξετάζουμε», δήλωσε η Μισέλ Γγάνετ, νοσοκόμα στη νότια Καλιφόρνια.

Τα μέλη του προσωπικού του Ιατρικού Κέντρου Memrance του Torrance εργάζονται επιπλέον ώρες για να φροντίσουν τους ασθενείς, ορισμένοι από τους οποίους νοσούν από πνευμονία.Στο νοσοκομείο Loma Linda παρατηρείται το αδιαχώρητο.

Από τον περασμένο Οκτώβριο, 42 άνθρωποι στην Καλιφόρνια, ηλικίας κάτω των 65 ετών πέθαναν από τη γρίπη, σε σύγκριση με εννέα την ίδια χρονιά πέρυσι, σύμφωνα με κρατικούς αξιωματούχους.Συνήθως, η εποχή της γρίπης, η οποία διαρκεί από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο, κορυφώνεται τον Φεβρουάριο.

«Είναι σαν να προσπαθείς να σερφάρεις σε ένα τσουνάμι», δήλωσε ο καθηγητής Μπράιαν Τζόνστον στο ιατρικό κέντρο «White Memorial στο Boyle Heights», εξηγώντας την προσπάθεια των γιατρών να ελέγξουν την κατάσταση.

Πηγή: pentapostagma.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ