Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018

Κατατέθηκε τροπολογία για την ίδρυση των λαϊκών αγορών σε όλη την Ελλάδα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:03:00 μ.μ. |
Κατατέθηκε τροπολογία για την ίδρυση των λαϊκών αγορών σε όλη την Ελλάδα (βίντεο)
 «Ο αγροτοδιατροφικός χώρος είναι αυτός ο οποίος έχει τις δυνατότητες με τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του, να βοηθήσει σημαντικά για την επαναφορά της χώρας μας στην κανονικότητα» δήλωσε κατά την επίσκεψή του στην Κεντρική Αγορά του Ρέντη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.


Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του υπουργού σε μαζικό χώρο για το νέο έτος και όπως ο ίδιος σημείωσε, έχει «συμβολικό» χαρακτήρα. Ο κ. Αποστόλου είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συνεργαστεί με τη διοίκηση του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ), τους εκπροσώπους των εμπόρων και τους εργαζόμενους.

«Είμαστε στο ξεκίνημα μια χρονιάς που ο αγροτοδιατοφικός τομέας έχει αναλάβει ένα μεγάλο βάρος να συμβάλει αποφασιστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Βρισκόμαστε στην αγορά του Ρέντη, τον μεγαλύτερο χώρο από πλευράς συγκέντρωσης και εμπορίας αγροτοδιατροφικών προϊόντων στη χώρα μας, που με τον τρόπο λειτουργίας του, όσον αφορά τη διακίνηση αγροτικών προϊόντων, αποτελεί ένα πρότυπο το οποίο το έχει ανάγκη η χώρα μας, το έχει ανάγκη ο αγροτικός χώρος», τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Αποστόλου ανακοίνωσε τη στήριξη του τομέα από πλευράς κυβέρνησης, καθώς, όπως είπε, προχωρούν σε νομοθετικές πρωτοβουλίες, ενώ κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία για την ίδρυση σε όλη την Ελλάδα των λαϊκών αγορών των παραγωγών.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ