ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Στο Λας Βέγκας θα πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο τεχνολογικού «σόου» του κόσμου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:08:00 π.μ. |
Στο Λας Βέγκας θα πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο τεχνολογικού «σόου» του κόσμου
Η φωνή -η δική σας και κάθε άλλου χρήστη- καθώς, επίσης, η τεχνητή νοημοσύνη και η «εξυπνάδα» των άψυχων αντικειμένων θα βρίσκονται στο προσκήνιο της «Έκθεσης Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Προϊόντων» (Consumers Electronics Show-CES 2018), του μεγαλύτερου στον κόσμο τεχνολογικού «σόου», που αρχίζει στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ στις 9 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει όλη αυτή την εβδομάδα.


Περισσότεροι από 4.000 εκθέτες και 170.000 επισκέπτες θα συμμετάσχουν σε μια έκθεση που καταλαμβάνει έκταση σχεδόν 50 ποδοσφαιρικών γηπέδων.

Όλο και περισσότερα έξυπνα ηλεκτρονικά «γκάτζετ» εμφανίζονται, τα οποία ανταποκρίνονται στη φωνή του χρήστη, ιδίως ηχεία με τεχνητή νοημοσύνη (smart speakers) που παίζουν το ρόλο προσωπικού ψηφιακού βοηθού. Amazon και Google έχουν ήδη βγάλει σχετικά προϊόντα (Amazon Echo και Google Home), ενώ ετοιμάζονται οι Apple, Microsoft, Samsung κ.α.

Στο Λας Βέγκας, αναμένεται να παρουσιαστούν νέα "smart" ηχεία, αλλά και άλλα προϊόντα που ακούνε τον χρήστη και του απαντούν. Αν οι καταναλωτές ανταποκριθούν ευνοϊκά, σύντομα αυτές οι συσκευές θα βρουν τη θέση τους στα νοικοκυριά, μεταξύ άλλων στις κουζίνες, εφόσον βέβαια αυτές διαθέτουν «έξυπνες» λευκές συσκευές, που θα μπορούν να ικανοποιήσουν τις εντολές που θα δίνει ο χρήστης μέσω του έξυπνου ηχείου ή άλλου παρεμφερούς «μεσάζοντα».

Οι κατασκευαστές ενσωματώνουν σταδιακά νέες δυνατότητες στα κάθε είδους προϊόντα τους, ώστε αυτά να γίνονται ολοένα πιο «έξυπνα» και έτσι οι χρήστες να μπορούν να τα ελέγξουν μόνο με τη φωνή τους. Με τον τρόπο αυτό, τα smart speakers γίνονται πλέον πιο πρακτικά και χρήσιμα.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ