Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018

Σύντομες ειδήσεις από την Πελοπόννησο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:41:00 π.μ. |
Σύντομες ειδήσεις από την Πελοπόννησο
 Το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης και ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας, διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία, σήμερα απ’ τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.

* Ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του πνεύμονα θα γίνει το Σάββατο, στις 6 το απόγευμα, στην Πνευματική Εστία Σπάρτης.

* Να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των απορριμμάτων, ζητά η αντιπολίτευση.

* Ο εμπορικός σύλλογος Σπάρτης, με επιστολή στην ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής ΄Αμυνας, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι οι ετήσιες απώλειες από τυχόν υποβάθμιση του ΚΕΕΜ Σπάρτης, υπολογίζονται στα 5,7 εκατ. ευρώ.

* Μετά από δύο χρόνια στην ηγεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, αποστρατεύεται ο Διευθυντής Γιώργος Μαρουδάς, όπως αποφασίστηκε από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος. Ο κ. Μαρουδάς, αναμένεται να προαχθεί στο βαθμό του Υποστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων και να αποστρατευτεί σε 30 ημέρες.

* Παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη και τη συμμετοχή δημάρχων και αντιδημάρχων της Λακωνίας, υπεγράφη χθες στη Σπάρτη, η προγραμματική σύμβαση για τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, το οποίο θα συγχρηματοδοτηθεί από πόρους του Ευρωπαικού Κοινωνικού Ταμείου.

* Το κινητό πολυιατρείο «Ιπποκράτης», του οργανισμού του «Χαμόγελου του Παιδιού», θα βρίσκεται στο προαύλιο χώρο του 24ου δημοτικού σχολείου Καλαμάτας, έως την Παρασκευή. Εκεί εθελοντές, γιατροί και οδοντίατροι, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν προληπτικούς ελέγχους στους μαθητές απ’ τις 8.30 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

* Μετά την σύσκεψη του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Αργολίδας, αποφασίστηκε η συμμετοχή των μελών του, στις αγροτικές κινητοποιήσεις της Παρασκευής, στις 11 το πρωί, στη ΔΟΥ Ναυπλίου.

Δέσποινα Αρσένη
Πηγή: ert.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ