ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στον εορτασμό των Θεοφανίων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:10:00 μ.μ. |
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στον εορτασμό των Θεοφανίων
Με όλες τις τιμές και τη δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, τα Άγια Θεοφάνια, σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Πλήθος πολιτών είχε κατακλύσει από νωρίς τα λιμάνια, τις λίμνες, τα ποτάμια και τις δεξαμενές σε όλη τη χώρα για να παρακολουθήσει την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού αλλά και τους τολμηρούς κολυμβητές που θα αψηφούσαν το κρύο και τα παγωμένα νερά.


Για μια ακόμη φορά ο Τομέας Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε συνεργασία με τη Σχολή Αυτοδυτών Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. και τα Κεντρικά Λιμεναρχεία Πειραιά, Ρόδου, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Χανίων και Πατρών, ήταν παρών μεριμνώντας για την ασφάλεια του κοινού και των κολυμβητών που βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό! Για τον σκοπό αυτό ο Τομέας Σαμαρειτών Ε.Ε.Σ. διέθεσε έξι (6) Ναυαγοσωστικά σκάφη ενώ κινητοποίησε Εθελοντές Ναυαγοσώστες Διασώστες Υγρού Στοιχείου, καθώς και δύτες ασφαλείας στις τοπικές προβλήτες των προαναφερομένων λιμένων.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός παρέστη στον καθιερωμένο αγιασμό των υδάτων και στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας, στο λιμάνι του Πειραιά, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας μας.
Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. νωρίτερα το πρωί παρέστη στον Μητροπολιτικό Ναό Πειραιώς όπου τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Παρακολουθήστε σχετικά βίντεο, πιέζοντας εδώ και εδώ

Αξιοσημείωτο είναι ότι για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε ναυαγοσωστική κάλυψη του Λιμένος Πειραιά από τον Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ., ενώ για την ασφάλεια της λαμπρής αυτής τελετής του καθαγιασμού των υδάτων ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διέθεσε ένα ναυαγοσωστικό σκάφος, έξι Εθελοντές Ναυαγοσώστες και το ναυαγοσωστικό ρομπότ EMILY.

Ο Ε.Ε.Σ. θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον Αντιπλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος κ. Κούβαρη (συντονιστή της εκδήλωσης) καθώς και τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά κ. Λεονταρά για την άδεια που παραχώρησε ως προς την ναυαγοσωστική κάλυψη. Ευχαριστεί επίσης θερμά τα στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (πλωτά μέσα) και του Λιμενικού Σώματος Πειραιά για την πολύτιμη βοήθειά τους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ