Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018

Ο Δημήτρης Ορφανός στη νέα Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της Ελλάδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:51:00 μ.μ. | |
Ο Δημήτρης Ορφανός στη νέα Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της Ελλάδας
 Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου, Δημήτρης Ορφανός, θα είναι ένας εκ των 13 νέων μελών που θα συνθέτουν τη Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της Ελλάδας. Η Ναυπλιώτης νομικός εκλέχθηκε χθες κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, στα γραφεία του Δ.Σ. Αθηνών.


Συγκεκριμένα η σύνθεση είναι η ακόλουθη: Δημήτριος Βερβεσός, πρόεδρος Δ.Σ. Αθηνών, Ευστάθιος Κουτσοχήνας, πρόεδρος Δ.Σ. Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Σταματογιάννης, πρόεδρος Δ.Σ. Πειραιώς, Γεώργιος Μπέσκος, πρόεδρος Δ.Σ. Αιγίου, Ευστάθιος Φουντουκίδης, πρόεδρος Δ.Σ. Γιαννιτσών, Δημήτριος Δημητρουλόπουλος, πρόεδρος Δ.Σ. Ηλείας, Γεώργιος Μπαλιάκας, πρόεδρος Δ.Σ. Καστοριάς, Αθανάσιος Μακρυγιάννης, πρόεδρος Δ.Σ. Λαμίας, Νικολέττα Μπασδέκη, πρόεδρος Δ.Σ. Λαρίσης, Χρήστος Παΐσιος, πρόεδρος Δ.Σ. Μεσολογγίου, Δημήτριος Ορφανός, πρόεδρος Δ.Σ. Ναυπλίου, Αθανάσιος Ζούπας, πρόεδρος Δ.Σ. Πατρών, Παναγιώτης Καρίπογλου, πρόεδρος Δ.Σ. Σερρών.

Στη συνεδρίαση, ο πρόεδρος της Ολομέλειας και πρόεδρος του Δ.Σ.Α. κ. Δ. Βερβεσός, ενημέρωσε τους προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, για μια σειρά από θέματα που αφορούν στον δικηγορικό κόσμο.

Το σημαντικό της χθεσινής συνεδρίασης είναι πως αποφασίστηκε η Ολομέλεια να εισηγηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δικηγόρων αλλά και να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την κατάργηση του ΦΠΑ στις νομικές υπηρεσίες, άλλως τη δραστική μείωσή του, στον κατώτατο συντελεστή που ισχύει σήμερα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Παράλληλα αποφασίστηκε να ζητηθεί η άμεση υλοποίηση της υποχρέωσης επέκτασης του ελάχιστου ποσού απαλλαγής από ΦΠΑ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις 25.000 ευρώ, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση.

Η Ολομέλεια τοποθετήθηκε κατ’ αρχήν θετικά στην προώθηση του θεσμού της διαιτησίας, μιας και θεωρεί ότι αποτελεί σύγχρονη και αποτελεσματική μορφή επίλυσης διαφορών, αναβαθμίζει τον ρόλο του δικηγόρου και επιταχύνει την επίλυση ιδιωτικών διαφορών. Η νέα Συντονιστική Επιτροπή θα εξετάσει τις λεπτομέρειες εφαρμογής του θεσμού και θα εισηγηθεί σε επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας έναν οδικό χάρτη εφαρμογής του θεσμού στους Δικηγορικούς Συλλόγους.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ