ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Εορτάστηκαν με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα τα Θεοφάνια στην Ύδρα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:10:00 μ.μ. |
Εορτάστηκαν με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα τα Θεοφάνια στην Ύδρα
 Μετά την Θεία Λειτουργία και την Τελετή του Μεγάλου Αγιασμού στον Ι. Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας έγινε λιτάνευση στην όμορφη περιοχή Καλά Πηγάδια και αγιάστηκε το νερό των πηγαδιών.

Στη συνέχεια η λιτανευτική πομπή κατήλθε στο λιμάνι όπου έγινε ο Αγιασμός των υδάτων με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι του νησιού - Τηρήθηκε το έθιμο με νέα παιδιά από την Ύδρα που βούτηξαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού και ανέσυραν τον Τίμιο Σταυρό.
Την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2018, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Ύδρας προεξάρχοντος του Γενικού Αρχιερατικού Επίτροπου Αιδεσ. Πρωτ. π. Ακίνδυνου Δαρδανού, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός των Θεοφανίων.

Μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού στον Ι. Καθεδρικό Ναό, σχηματίσθηκε λιτανευτική πομπή με τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδεσ. Πρωτ. π. Ακίνδυνο Δαρδανό, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Θεόδωρο Θεοδοσίου και τον Πρεσβύτερο π. Γεώργιο Βλαχόπουλο, τις Αρχές του τόπου και με τη συμμετοχή δεκάδων πιστών με προορισμό την συνοικία Καλά-Πηγάδια όπου κατά παράδοση γίνετε η Τελετή Αγιασμού και αγιάζονται τα νερά στα δύο πηγάδια της περιοχής. Ευθύς μετά τον Αγιασμό των υδάτων στα Καλά Πηγάδια, η λιτανευτική πομπή κατευθύνθηκε στο λιμάνι της Ύδρας που κατέληξε στο μεγάλο λιμενοβραχίονα όπου εκεί τελέστηκε ο Αγιασμός των υδάτων με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα.
Όπως επιτάσσει το έθιμο, νέα παιδιά από την Ύδρα βούτηξαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό και να πάρουν την ευλογία Του.

Δύο νεαροί κολυμβητές τηρώντας το έθιμο βούτηξαν στην θάλασσα για να ανασύρουν τον Σταυρό, ο τυχερός από τους κολυμβητές που ανέσυρε τον Σταυρό από την θάλασσα έλαβε σαν αναμνηστικό δώρο χρυσό σταυρό χορηγία του Ιδρύματος «Στυλιανού και Μαρίας Βέτιμη».
Κατά την λιτάνευση έψαλλαν ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Καθεδρικού Ναού κ. Ά. Διαμαντόπουλος και ο ψάλτης της Ενοριακής Εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου κ. Ε. Πούλος.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Ε. Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και Προέδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Μπελεγρής, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο π. Δήμαρχος κ. Κ. Αναστόπουλος, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας Αντιπλοίαρχος ΛΣ κ. Ε. Δανόπουλος, ο Λιμενάρχης Ύδρας Αντιπλοίαρχος ΛΣ κ. Γ. Μανδαλάκης, ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Ύδρας Υπαστυνόμος Β΄ κ. Δ. Γιανακάκος, ο Υπολιμενάρχης Ύδρας Σημαιοφόρος ΛΣ κ. Β. Βαζαίος, φορείς του νησιού, επισκέπτες όπως και πλήθος κόσμου.
Τον χώρο του λιμανιού επιτηρούσε τιμητικά κατά την διάρκεια του Αγιασμού των υδάτων το πλωτό του Λιμεναρχείου Ύδρας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στη λιτάνευση έμπροσθεν της λιτανευτικής πομπής ήταν η Ιερή θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης μετά της Ιερής Εικόνας της Βαπτίσεως του Χριστού, του Καθεδρικού Ναού της Ύδρας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ