ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Ανδριανός στα εγκαίνια της έκθεσης για τον Ι.Καποδίστρια: Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε ώστε να ολοκληρώσουμε επιτέλους το όραμα του

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:03:00 μ.μ. | |
Ανδριανός στα εγκαίνια της έκθεσης για τον Ιωάννη Καποδίστρια: Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε ώστε να ολοκληρώσουμε επιτέλους το όραμα του
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρευρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης “Ιωάννης Καποδίστριας: Διαδρομές στην Ιστορία του” στο Ναύπλιο. Ο κ. Ανδριανός στον χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Θέλω πρώτα απ' όλα να καλωσορίσω στο Ναύπλιο και την Αργολίδα τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκο Βούτση, καθώς και τους υπόλοιπους εκλεκτούς φιλοξενούμενούς μας.

Και βεβαίως να συγχαρώ τη Βιβλιοθήκη της Βουλής, τον Δήμο Ναυπλιέων, το Ναυπλιακό Ίδρυμα “Ιωάννης Καποδίστριας”, όλες και όλους όσοι εργάστηκαν για την προετοιμασία αυτής της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας, αλλά και επίκαιρης έκθεσης.

Η προσωπικότητα, η ζωή και έργο του Ιωάννη Καποδίστρια έχουν αφήσει ανεξίτηλη σφραγίδα στο νέο ελληνικό κράτος, αλλά και στην Αργολίδα και την πόλη του Ναυπλίου. Ιδιαίτερα ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνα, λίγα μόλις μέτρα μακρυά από εδώ, τόπος του μαρτυρικού και αδόκητου θανάτου του Κυβερνήτη, είναι για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα αφορμή περισυλλογής και δέσμευσης.

Περισυλλογής για την μακραίωνη τραγικότητα του ελληνισμού, για την έφεσή μας να διακινδυνεύουμε κάθε φορά μέσα από τη διχόνοια τις έριδες και τους επιμέρους μικροανταγωνισμούς όσα με κόπο και με θυσίες έχουμε από κοινού κατακτήσει.

Και δέσμευσης να αγωνιστούμε, καθένας από τη θέση του και με τις δυνάμεις του, ώστε να ολοκληρώσουμε επιτέλους το όραμα του Καποδίστρια αλλά και των εμπνευστών και αγωνιστών του αγώνα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του Γένους, που παρά τις επιμέρους διαφορές είναι κοινό και ενιαίο: το όραμα μιας Ελλάδας περήφανης και ισχυρής, φάρο ελευθερίας και δικαιοσύνης, αντάξιο συνεχιστή της ανεκτίμητης ιστορικής μας παρακαταθήκης, μιας πατρίδας που αγκαλιάζει όλα τα τέκνα της και τους εξασφαλίζει ουσιαστικές ευκαιρίες για προκοπή και δημιουργία.

Ιδιαίτερα σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και την κοινωνία μας, η έκθεση αυτή αξίζει να λειτουργήσει ως αφορμή ώστε όλοι μας να αναμετρηθούμε στη σκέψη μας μ' αυτό το χρέος τιμής απέναντι στους Έλληνες του χθες, που είναι ταυτόχρονα και το χρέος μας απέναντι στις γενιές των Ελλήνων του αύριο.

Μ' αυτές λοιπόν τις σκέψεις, εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στην έκθεση”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ