Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018

Επιστολή Τόκα για τα προβλήματα ελλιπούς υδροδότησης στην Κοιλάδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:19:00 π.μ. |
Επιστολή για τα προβλήματα ελλιπούς υδροδότησης στην Κοιλάδα
Επιστολή στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΕΡ για ενημέρωση, με παράλληλη κοινοποίηση στον Δήμαρχο Ερμιονίδας, απέστειλε η Δημοτική παράταξή ΝΕΔΥΠΕΡ και ο επικεφαλής Τάσος Τόκας, μετά τα έντονα προβλήματα στην ομαλή υδροδότηση της Κοιλάδας και τα έντονα παράπονα των κατοίκων της.

Αναλυτικά η επιστολή:

"ΠΡΟΣ
κ. Πάλλη Ιωάννη
Πρόεδρο της ΔΕΥΑΕΡ
Κοινοποίηση:
κ. Σφυρή Δημήτριο
Δήμαρχο Ερμιονίδας


ΘΕΜΑ: Προβλήματα ελλιπούς υδροδότησης στην Κοιλάδα
κ. Πρόεδρε,
Στα 3,5 χρόνια της θητείας του νέου ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ (2015-2018) το πρόβλημα της ελλιπούς υδροδότησης σε ορισμένα τμήματα της Κοινότητας της Κοιλάδας παραμένει άλυτο και η διοίκηση σας είναι έκθετη μπροσ
τά στις συνέπειες αυτής της κατάστασης.
Το τελευταίο διάστημα έντονα είναι τα παράπονα των καταναλωτών για την μη επαρκή ποσότητα νερού στις οικίες τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις το νερό δεν φτάνει καθόλου ιδιαίτερα στα ψηλότερα σημεία του χωριού.
Η λειτουργική κατάσταση του δικτύου είναι κακή ενώ οι βλάβες είναι αρκετές και οφείλονται, στην παλαιότητα των αγωγών, στις μεγάλες πιέσεις που αναπτύσσονται στις περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και στην κακή κατασκευή.
Σήμερα οι ανάγκες σε νερό της Κοιλάδας καλύπτονται από την κεντρική δεξαμενή του Κρανιδίου στο λόφο της Αγίας Άννας όπου με την βαρύτητα και τη χρήση άλλων τεχνικών μέσων καταλήγει κατευθείαν στις οικίες των καταναλωτών.
Στη σημερινή εποχή που η τεχνολογία δίνει λύσεις σε δυσκολότερες περιπτώσεις, είναι ακατανόητο η ΔΕΥΑΕΡ να μην μπορεί να δώσει νερό σε 600-700 παροχές χρησιμοποιώντας διαφορετικές πιέσεις στο πάνω και στο κάτω μέρος της Κοιλάδας.
Μετά τα παραπάνω και προς ενημέρωση των κατοίκων της Κοιλάδας παρακαλώ να μας απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα:
1) Γιατί δεν έχει επιλυθεί το έντονο πρόβλημα της μη επαρκούς υδροδότησης της Κοιλάδας το οποίο στερεί το δικαίωμα των πολιτών να έχουν πρόσβαση στο απαραίτητο αυτό αγαθό;
2) Ποιες είναι οι προγραμματισμένες κινήσεις σας ώστε να δοθεί οριστική λύση σε ένα χρονίζων πρόβλημα και να μην παρουσιάζεται το φαινόμενο ενώ έχουμε επάρκεια υδατικού δυναμικού, την ίδια στιγμή να αντιμετωπίζουμε προβλήματα λειψυδρίας;

Τάσος Τόκας.
Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ