ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Πέφτει και άλλο η θερμοκρασία - Χιόνια στα ορεινά και ισχυροί βοριάδες στα πελάγη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:10:00 π.μ. |
Πέφτει και άλλο η θερμοκρασία - Χιόνια στα ορεινά και ισχυροί βοριάδες στα πελάγη
 Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με ασθενείς κατά βάση βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις πάνω από τα 300-400μ στην Αν. Θεσσαλία, από τα 400μ στην Αν. Στερεά και Εύβοια, πάνω από τα 500μ στην Πελ/νησο και πάνω από τα 600μ στη Β. Κρήτη αναμένεται σήμερα από νωρίς το πρωί. 

Τα υψόμετρα είναι ενδεικτικά και πρόσκαιρα οι χιονοπτώσεις μπορούν να σημειωθούν και χαμηλότερα, χωρίς όμως να δημιουργήσουν προβλήματα. Στο Αν. Πήλιο, τη Φθιώτιδα και τα ανατολικά τμήματα της Εύβοιας οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές στα ορεινά μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ αργότερα αναμένουμε βελτίωση του καιρού σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο σήμερα, αλλά και την Πέμπτη θα πνέουν ισχυροί έως θυελλώδεις, με ένταση 7-8 μποφόρ.

Αναλυτικότερα για σήμερα, αναμένονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Αιγαίο, στην Κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην Στερεά Ελλάδα, και στην Πελοπόννησο. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Ανατολική Θεσσαλία, την Κεντρική Στερεά Ελλάδα, στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά των παραπάνω ηπειρωτικών περιοχών, σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, και της Στερεάς Ελλάδας, και στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν επίσης από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


1. Σύμφωνα με την Αριθ. 067/23-01-2018/2130 UTC ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΕΜΥ στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο από 24/01 τουλάχιστον μέχρι 24/10 UTC Βόρειοι Βορειοανατολικοί 7 ή 8 και από 24/04 UTC 8.

Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των ελλιμενισμένων σκαφών σε λιμένες, αλιευτικά καταφύγια ή όρμους της περιοχής μας:

(α) Να προβούν ΑΜΕΣΑ στην ασφαλή πρόσδεση των σκαφών τους.

(β) Να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για παροχή βοήθειας στα σκάφη τους ή αλλού, εφόσον απαιτηθεί.

2. Συνίσταται στους ιδιοκτήτες σκαφών να μην αποπλέουν από λιμένες ή εφόσον ήδη έχουν αποπλεύσει να επιστρέψουν εγκαίρως σε ασφαλή λιμένα ή όρμο.

3. Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση ανάγκης οι επικοινωνίες μεταξύ σκαφών και Υπηρεσίας μας διενεργούνται στο κανάλι VHF 12 και τηλεφωνικά στο 27520-22974 και το τηλέφωνο ανάγκης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής 108

Η ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΦΥΛΑΚΗΣ
ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ Λ.Σ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ