ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Συναγερμός στα Ίμια - Σύγκρουση της κανονιοφόρου «Νικηφόρος» με τουρκικό σκάφος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:15:00 μ.μ. |
Συναγερμός στα Ίμια - Σύγκρουση της κανονιοφόρου «Νικηφόρος» με τουρκικό σκάφος
Σύμφωνα με το militaire.gr, η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» και σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής συγκρούστηκαν στα Ίμια!
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε όταν κατά τη διέλευση του «Νικηφόρου», η τουρκική ακταιωρός προχώρησε σε έναν επικίνδυνο ελιγμό, ο οποίος οδήγησε στην επαφή με το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Σημειώνεται ότι από την επαφή των δύο πλοίων δεν έχουν καταγραφεί υλικές ζημιές και ο «Νικηφόρος» συνεχίζει κανονικά την περιπολία του, ενώ η Τουρκική ακταιωρός επέστρεψε στα χωρικά ύδατα της γείτονος.


Τις τελευταίες ημέρες επικρατεί ένταση στην θαλάσσια περιοχή των Ιμίων μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων. Η τουρκική ακτοφυλακή παρενοχλεί συνεχώς τους Έλληνες ψαράδες ενώ, όταν παρεμβαίνουν τα σκάφη του Λιμενικού δημιουρούνται συνθήκες εμπλοκής. Χαρακτηριστικό είναι το περιστιατικό που σημειώθηκε χθες (16/1) και δημοσιεύει η τουρκική ιστισελίδα sozcu.


Έλληνας ΓΕΕΘΑ προς Τούρκο ΓΕΕΘΑ: «Με αυτά που κάνετε στο Αιγαίο μπορεί να έχετε “ατύχημα”»

Τον «κώδωνα» του κινδύνου «έκρουσε» ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο οποίος συμμετείχε στην 178η Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, σε επίπεδο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ (Military Committee in Chiefs of Defence Session – MC/CS στις Βρυξέλλες από 15 έως και 17 Ιανουαρίου 2018), προς τον Τούρκο ομόλογό του.

O Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ στο περιθώριο της Συνόδου και σε προσωπική επαφή με τον Τούρκο ΓΕΕΘΑ Χ. Ακάρ είπε σχετικά με την συμπεριφορά της Άγκυρας στο Αιγαίο ότι «κινδυνεύετε να έχετε ‘ατύχημα’ στις τουρκικές ΕΔ» εάν συνεχίσουν τις προκλήσεις.

Η «σύσταση» έγινε στο περιθώριο της Συνόδου όταν οι δύο Αρχηγοί είχαν προσωπική επαφή.

Πηγή: newsbomb.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ