ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Διαρρήκτες στην Καλαμάτα κάρφωσαν στην Αστυνομία ότι στο σπίτι που έκλεψαν καλλιεργούνταν κάνναβη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:13:00 π.μ. | |
Διαρρήκτες στην Καλαμάτα κάρφωσαν στην Αστυνομία ότι στο σπίτι που έκλεψαν καλλιεργούνταν κάνναβη
 Ο δράστης δεν ήταν μόνο κλέφτης, αλλά και καρφί. Αφού διέρρηξε σπίτι, όχι μόνο έκλεψε, αλλά μετά κάρφωσε στην Αστυνομία ότι υπήρχε εκεί καλλιέργεια χασίς, ωστόσο «ψείρισε» για πάρτη του τα χασισόδεντρα.

Αυτή η απίθανη ιστορία ξετυλίχτηκε στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, με κατηγορούμενο το ζευγάρι που έμενε στο σπίτι. Η γυναίκα αθωώθηκε από το δικαστήριο, καθώς αποδείχτηκε πως δε γνώριζε την ύπαρξη των 9 δενδρυλλίων, ενώ ο 38χρονος σύντροφός της κρίθηκε ένοχος για καλλιέργεια ναρκωτικών για ιδία χρήση και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 μηνών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Δύο σε ένα

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά για την υπόθεση, η χασισοφυτεία είχε καλλιεργηθεί σε ξεχωριστό δωμάτιο με γυψοσανίδες, ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων και ειδικό εξοπλισμό, μέσα στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού. Όπως μάλιστα είπε ο συνήγορος του ζευγαριού, κάποιοι παραβίασαν το σπίτι, έκλεψαν και μετά ειδοποίησαν την Αστυνομία για τα χασισόδεντρα.

Πράγματι, όταν οι αστυνομικοί της Δίωξης έφτασαν στο σπίτι για να κάνουν την έρευνα, διαπίστωσαν ότι το ζευγάρι έλειπε και το σπίτι είχε παραβιασθεί από διαρρήκτες.

Κατά την έρευνά τους βρήκαν μέσα σε δωμάτιο του σπιτιού ένα μίνι δωματιάκι, κατασκευασμένο από γυψοσανίδες. Σε αυτό είχαν τοποθετηθεί λαμπτήρας υψηλής τάσης, ανεμιστήρας για τον αερισμό, μετασχηματιστής, μετρητές θερμοκρασίας και υγρασίας, χρονοδιακόπτης, αλλά και τροχαλία μετακίνησης του φωτισμού. Μέσα σε γλάστρες βρήκαν να καλλιεργούνται 9 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, ύψους από 1 έως 1,5 μέτρο. Επίσης, χασίς συνολικού βάρους 91 γραμμαρίων.

Απολογίες


Στην απολογία της η 42χρονη είπε ότι εκείνη την ημέρα, το Δεκέμβριο του 2015, έλειπε για αγροτικές εργασίες και την ειδοποίησαν ότι στο σπίτι που είχε παραχωρήσει στον 38χρονο στο Καρτερόλι για να μένει είχε γίνει διάρρηξη. Όπως είπε, με τον 38χρονο έχουν σχέση εδώ και 6 χρόνια, αλλά τότε δεν έμεναν μαζί. Η ίδια ποτέ δεν είχε αντιληφθεί ότι ο σύντροφός της κάνει χρήση χασίς, ούτε είχε δει τη χασισοφυτεία.
Από την πλευρά του, ο 38χρονος κατέθεσε πως είχε αγοράσει όλο τον εξοπλισμό από το ίντερνετ, ενώ από εκεί είχε δει και τον τρόπο καλλιέργειας. Βεβαίωσε και αυτός ότι η σύντροφός του δεν ήξερε τίποτα.

Πηγή: tharrosnews.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ