Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018

Λαϊκή Συσπείρωση Αργολίδας για το Σκοπιανό: Η ονοματολογία από μόνη της μπορεί να οδηγήσει σε παραπλάνηση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:36:00 π.μ. | |
Λαϊκή Συσπείρωση Αργολίδας για το Σκοπιανό: Η ονοματολογία από μόνη της μπορεί να οδηγήσει σε παραπλάνηση
  Η αναζωπύρωση της ονοματολογίας για το Σκοπιανό και οι μικροκομματικές επιδιώξεις που εκδηλώνονται απ’ όλες τις πλευρές και μέσα στα δημοτικά συμβούλια, όπως έγινε πρόσφατα στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Άργους-Μυκηνών, δεν πρέπει να κρύψουν ότι βασική κοινή επιδίωξη, τόσο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όσο και των άλλων κομμάτων, είναι η όποια επίλυση του ζητήματος να συνδεθεί με την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που ήταν κι είναι οι βασικοί παράγοντες αποσταθεροποίησης, πολέμων κι αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή.

Η ονοματολογία από μόνη της μπορεί να οδηγήσει σε παραπλάνηση, διότι δεν επιτρέπει την ολοκληρωμένη θέαση της κατάστασης, την ώρα που φαίνεται ότι το ΝΑΤΟ προσπαθεί να κλείσει το ζήτημα για να προωθηθεί και να κουμπώσει η παραπέρα ενίσχυσή του στην περιοχή.

Σε μια διαπραγμάτευση για εξεύρεση κοινώς αποδεκτής λύσης, στην οποία περιλαμβάνεται με οποιονδήποτε τρόπο το όνομα Μακεδονία και όποια παράγωγά του, αυτό θα πρέπει ρητά να γίνει αποδεκτό μόνο ως γεωγραφικός προσδιορισμός. Να μπει τέλος στην αλυτρωτική προπαγάνδα, να υπάρξει αμοιβαία αναγνώριση του απαραβίαστου των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας των δύο χωρών.

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ