ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Προχωρά η οριστική διαχείριση απορριμμάτων στην Πελοπόννησο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:56:00 μ.μ. | |
Προχωρά η οριστική διαχείριση απορριμμάτων στην Πελοπόννησο
 Πυρετωδώς προετοιμάζεται η ΤΕΡΝΑ για την υπογραφή τής σύμβασης του έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων. Πλέον, προκειμένου να φτάσουμε την υπογραφή, μένει να ολοκληρωθούν τυπικά ζητήματα, με κυρίαρχο αυτό της οριστικής έγκρισης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και του Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η έγκριση της Προγραμματικής, σύμφωνα με εκτιμήσεις που υπάρχουν, αναμένεται έως το τέλος του Φεβρουαρίου. Ακολούθως, θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας, προκειμένου να φτάσουμε στην τελική υπογραφή της σύμβασης, δεδομένου ότι στη διαδικασία εμπλέκονται τράπεζες, μηχανικοί, ασφαλιστικές εταιρείες, η Περιφέρεια, υπουργεία και, βεβαίως, η ίδια η ΤΕΡΝΑ.

Στη συνέχεια η ΤΕΡΝΑ θα κατασκευάσει κατά προτεραιότητα τις υποδομές που απαιτούνται, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου. Έτσι, εντός των επόμενων 10 μηνών, όπως προβλέπει η σύμβαση, θα αναλάβει τη διαχείριση των απορριμμάτων όλων των Δήμων. Παράλληλα, θα συνεχίζει την κατασκευή του έργου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι έως το τέλος του 2018 όλοι οι Δήμοι της Πελοποννήσου θα διαχειρίζονται τα απορρίμματα τους μέσω της ΤΕΡΝΑ.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τη συνάντηση που είχε προχθές ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας με τον περιφερειάρχη Π. Τατούλη, παρουσία και της αντιδημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτας Ντίντα.
Εκτός από τα θέματα διαχείρισης των απορριμμάτων συζητήθηκαν και μια σειρά άλλα σημαντικά ζητήματα που αφορούν στο Δήμο Καλαμάτας.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, "στην Τρίπολη συζητήθηκε πλήθος θεμάτων ενδιαφέροντος του Δήμου Καλαμάτας, όπως:

α) Προσωρινή διαχείριση. Έγινε ενημέρωση σχετικά με την προσωρινή διαχείριση από πλευράς Δήμου Καλαμάτας και τη σύμβαση με την Ηλέκτωρ ΑΕ.
β) Κεντρική διαχείριση. Συζητήθηκε το θέμα της κεντρικής διαχείρισης και έγινε αλληλοενημέρωση. Εκτιμάται ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου 2018 θα υπογραφεί η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία.

1. Προσκλήσεις ΕΣΠΑ: (α) Κτήρια εκπαίδευσης, με ενδιαφέρον για το Δημοτικό Σχολείο Άριος. Η Πρόσκληση θα εκδοθεί σε ένα δίμηνο και εκτιμάται ότι το έργο κτηριακής επέκτασης θα ενταχθεί. Ο εκσυγχρονισμός των υποδομών του πρώην Πολυκλαδικού θα καταβληθεί προσπάθεια να ενταχθεί στο ΠΔΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου. (β) Κτήρια Παιδικών Σταθμών, για τον Παιδικό Σταθμό στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην Καλαμάτα. Η Πρόσκληση θα εκδοθεί μετά τον Απρίλιο".

Α.Π.
Πηγή: tharrosnews.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ