Κυριακή, 7 Ιανουαρίου 2018

Κλεμμένος αρχαιολογικός θησαυρός από την Ελλάδα βρέθηκε σε σπίτι δισεκατομμυριούχου στη Νέα Υόρκη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:26:00 π.μ. |
Κλεμμένος αρχαιολογικός θησαυρός από την Ελλάδα βρέθηκε σε σπίτι δισεκατομμυριούχου στη Νέα Υόρκη
  Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times εισαγγελείς εισέβαλαν στο γραφείο και στο σπίτι του δισεκατομμυριούχου Michael H. Steinhardt στο Μανχάταν, κατάσχοντας πολλά αρχαία έργα ανάμεσα στα οποία είναι και τουλάχιστον εννέα που έχουν κλαπεί από την Ελλάδα και την Ιταλία.

Μεταξύ αυτώνμια περίτεχνη, λευκή αρχαιοελληνική λήκυθος, από τον πέμπτο αιώνα π.Χ., η αξία τηςοποίας υπολογίζεται σε τουλάχιστον 380.000 δολάρια. Κατασχέθηκαν επίσης αντικείμενα πρωτοκορινθιακής περιόδου που απεικονίζουν μια κουκουβάγια και μια πάπια, αξίας περίπου 250.000 δολαρίων.

Ο κ. Steinhardt, διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων και γνωστός φιλάνθρωπος, συλλέγει έργα τέχνης από την αρχαία Ελλάδα για τρεις δεκαετίες και έχει στενούς δεσμούς με το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, όπου μία από τις αίθουσες έχει πάρει το όνομά του. Βέβαια μόλις τον περασμένο Οκτώβριο εντοπίστηκαν κλεμμένα

Οι έφοδοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της προσπάθειας του Γενικού Εισαγγελέα του διαμερίσματος του Μανχάταν, Cyrus R. Vance Jr., να επαναπατρισθούν κλεμμένες αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν στη Νέα Υόρκη, στις χώρες καταγωγής τους.

Πηγή: huffingtonpost.gr


Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ