ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου απαντά στην ΕΛΜΕ Αργολίδας για τις σχολικές εκδρομές στην Ερμού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:50:00 μ.μ. | | |
 Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου απαντά στην ΕΛΜΕ Αργολίδας για τις σχολικές εκδρομές στην Ερμού
 Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος στην οποία ανήκει ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους εξέδωσε ανακοίνωση απάντηση προς την ΕΛΜΕ Αργολίδας για την προ ημερών ανακοίνωσή της για την εκδρομή του 2ου Λυκείου Άργους στην Αθήνα και η οποία περιλάμβανε και ψώνια στην εμπορικότερη οδό της πρωτεύουσας την Ερμού.

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος  αναφέρει:

«Σας γνωρίζουμε ότι η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος στην οποία είναι μέλος και ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους , έχει ως μέλη 60 Εμπορικούς Συλλόγους στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων και δυστυχώς έχει αντιμετωπίσει παρόμοια θέματα και σε άλλες πόλεις.

Η ανακοίνωσή του συλλόγου δεν εκφέρει κάποια άποψη προς την τοπική κοινωνία προκειμένου να διαστρεβλώσει την «αλήθεια», όπως επικαλείται η ΕΛΜΕ και να απαξιώσει το εκπαιδευτικό της έργο και τους εκπαιδευτικούς.

Επισημαίνει μόνο αληθή γεγονότα που έλαβαν χώρα, εκτός του εκπαιδευτικού τους προγράμματος.

Οι διαπιστώσεις όμως της ΕΛΜΕ ότι «…. δεν είναι η πρώτη φορά που προωθούνται στον Τύπο ανάλογες ανακοινώσεις εμπορικών συλλόγων του νομού σας αναφορικά με τον προορισμό των σχολικών εκδρομών…» αποδεικνύουν εν τέλει και την ανησυχία μεγάλης μερίδας της τοπικής κοινωνίας για τη σκοπιμότητα τέτοιων δραστηριοτήτων, πέραν του εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.

Θα θέλαμε και εμείς με την σειρά μας να επισημάνουμε ότι η αποζημίωση ενός εκπαιδευτικού δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά είναι και το αποτέλεσμα που εισπράττει , θετικό ή αρνητικό, από την διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς (με την ευρεία της έννοια).

Θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι τα φαινόμενα αυτά θα εξαλειφθούν στο μέλλον -μειώνοντας την ζημία που υφίστανται οι τοπικές οικονομίες- ώστε να μην υπάρχουν και οι αντίστοιχες εντάσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων αυξάνοντας τον βαθμό αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής στις πολύ δύσκολες για όλους μας συνθήκες».

Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ