ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

H Ρεάλ είναι για… κλάματα, η Μπαρτσελόνα είναι για την… κούπα!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:31:00 π.μ. |
H Ρεάλ είναι για… κλάματα, η Μπαρτσελόνα είναι για την… κούπα!
Του Κώστα Γαλανόπουλου*

Στο φετινό ισπανικό πρωτάθλημα θα έλεγε κανείς πως Ρεάλ και Μπαρτσελόνα θα ήταν και πάλι χέρι-χέρι μέχρι το τέλος, η αγωνιστική κάμψη, ωστόσο, των Μαδριλένων και οι μετεγγραφές ουσίας των «Μπλαουγκράνα» σημάδεψαν από νωρίς την εξέλιξη του πρωταθλήματος για να επανέλθει στον θρόνο της η ομάδα της Καταλονίας.

Η αποδεκατισμένη Ρεάλ και ο… Τσινγκούρι

Η φετινή Ρεάλ Μαδρίτης –πραγματικά– δεν πείθει καθέναν, αφού διανύει μια απίστευτη σεζόν ντεφορμαρίσματος και με τον χειρότερο Ρονάλντο των τελευταίων χρόνων! Αντιθέτως, οι «Μπλαουγκράνα», με τις φετινές μετεγγραφές ειδικά, είναι έτοιμοι να σαρώσουν τα πάντα. Η υπόθεση «Λα Λίγκα» έχει κριθεί προ πολλού, και συγκεκριμένα από τη νίκη – θρίαμβο των Καταλανών στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και δύσκολα φαίνεται ότι θα χάσει τον τίτλο η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός κόουτς, στην πρώτη του σεζόν στη Βαρκελώνη, παρότι στα πρώτα του δύο ματς –στο Σούπερ Καπ– δέχθηκε ισχυρή κριτική για την απόδοση των «Μπλαουγκράνα», τώρα θα λέγαμε ότι έχει ανατρέψει πλήρως τα δεδομένα στις τάξεις της Μπάρτσα.

Οι κινήσεις στην αγορά


Το… σίριαλ Κουτίνιο έλαβε τέλος για την Μπαρτσελόνα, καθώς ο Βραζιλιάνος πρώην σταρ της Λίβερπουλ υπέγραψε στην ομάδα των ονείρων του. Ο Κουτίνιο ήθελε να έρθει στους Καταλανούς από την προηγούμενη μεταγραφική περίοδο, παρ’ όλα αυτά η Λίβερπουλ έκανε τα πάντα για να τον κρατήσει. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Χοσέ Μαρία Μπαρτομέου, φαίνεται να έβαλε… βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ο πρόεδρος των «Μπλαουγκράνα» –την περίοδο του Γενάρη ξόδεψε– πάνω από 150 εκ. ευρώ για να δημιουργήσει μια Μπαρτσελόνα που θα σαρώσει τα πάντα! Ωστόσο, η Μπαρτσελόνα απέκτησε και τον Γιέρι Μίνα, τον Κολομβιανό πρώην στόπερ της Παλμέιρας, έναντι 12 εκ. ευρώ. Εντούτοις, αναμένονται αρκετές αποχωρήσεις από τον σύλλογο της Βαρκελώνης στις προσεχείς μέρες.

Από την άλλη μεριά, οι «Μερένχες» δεν κινήθηκαν σε κάποια σπουδαία προσθήκη. Η καρέκλα του Ζινεντίν Ζιντάν τρίζει σε κάθε στραβοπάτημα της Βασίλισσας. Ο Γάλλος τεχνικός, μετά από δύο επιτυχημένες σεζόν και 2 συνεχόμενες κατακτήσεις Τσάμπιονς Λιγκ, νιώθει τους οπαδούς της Ρεάλ να… βράζουν. Παρ’ όλα αυτά, η διοίκηση της Ρεάλ φαίνεται να στηρίζει τον Ζιζού μέχρι το τέλος της σεζόν τουλάχιστον. Η δυσαρέσκεια των οπαδών των Μαδριλένων, σχετικά με το ότι η Ρεάλ δεν απέκτησε κάποιο αστέρι τη φετινή μεταγραφική, είναι φανερή. Ωστόσο, είχαν ακουστεί κάποια σενάρια περί απόκτησης του Νεϊμάρ για το καλοκαίρι, αλλά και για Αζάρ και Ντε Χέα, πράγμα που –τουλάχιστον– δεν επιβεβαιώθηκε ως τώρα.

Στατιστικά

Η Μπαρτσελόνα αναμφίβολα είναι η πιο παραγωγική μηχανή της φετινής Λα Λίγκα, καθώς έχει την καλύτερη επίθεση και άμυνα του πρωταθλήματος. Η φετινή Μπαρτσελόνα έβαλε τα θεμέλια για την ανάκτηση των σκήπτρων στο ματς της 23ης Δεκεμβρίου απέναντι στη Βασίλισσα, επικρατώντας με 0-3, έχοντας τον Μέσι να… περπατάει! Η Μπάρτσα έχει πρώτο σκόρερ τον Αργεντίνο μάγο, ο οποίος τη φετινή χρονιά δε φαίνεται να έχει αντίπαλο. Σημειωτέον, ο Ρονάλντο έχει πετύχει μόλις 4 γκολ. Οι «Μπλαουγκράνα» προκρίθηκαν στους «8» του Κυπέλλου Ισπανίας, πετυχαίνοντας 5 γκολ απέναντι στη Θέλτα του Ουνθούε. Η ομάδα του Βαλβέρδε συνεχίζει να σπάει τα κοντέρ, αφού το μπάτζετ των Καταλανών δείχνει πιο δυνατό από ποτέ.

Στον αντίποδα, οι Μαδριλένοι δυσκολεύονται σε κάθε αγώνα, αφού η φετινή σεζόν της Ρεάλ είναι άκρως απογοητευτική έως τώρα. Ενδεικτικό είναι η χαοτική διαφορά από τους «Μπλαουγκράνα». Η ομάδα του Ζιντάν παράγει φάσεις, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού ο Ρονάλντο και η παρέα του χάνουν τα… άχαστα. Μία από τις χειρότερες σεζόν του Πορτογάλου σίγουρα, καθώς ο σταρ της Ρεάλ έχει χάσει την επαφή με τα δίχτυα. Ακόμη, ο έτερος φορ των πρωταθλητών Ευρώπης, Καρίμ Μπενζεμά, έχει πετυχεί 2 γκολ σε μια πολύ παραγωγικά φτωχή σεζόν για τον ίδιο, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια και τον εκνευρισμό του κόσμου.

Ματς πολλών αστέρων!

Η Ρεάλ –από την πλευρά της– αντιμετωπίζει σε ένα πολύ δύσκολο ματς, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τους Παριζιάνους στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Όμως, εάν δεν αλλάξει η εικόνα της Ρεάλ γρήγορα, οι πρωταθλητές Ευρώπης θα έχουν μεγάλο πρόβλημα απέναντι στην ομάδα των πολλών εκατομμυρίων. Απεναντίας, η ομάδα της Καταλονίας αντιμετωπίζει στις 20 του Φλεβάρη την Τσέλσι, στο Λονδίνο, θυμίζοντας σε πολλούς το ματς του 2009. Να σημειωθεί πως ο Φελίπε Κουτίνιο, από πλευράς Μπαρτσελόνα, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς είχε συμμετοχή με τη φανέλα της Λίβερπουλ τη φετινή χρονιά. Συν τοις άλλοις, ο παίκτης ήλθε τραυματίας από τους «κόκκινους» του Μέρσισαϊντ.

* φοιτητή της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ
Πηγή: soccerplus.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ