ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

2η θέση για το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας στον Διαγωνισμό Ρομποτικής στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:08:00 μ.μ. | |
2η θέση για το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας στον Διαγωνισμό Ρομποτικής στο Ναύπλιο
Σημαντική ήταν η διάκριση στη 2η θέση για την ομάδα ρομποτικής του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας «Vytina Robotics», που παρουσίασε στον Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Περιφέρειας Πελοποννήσου 2018 που εγινε φέτος στο Ναύπλιο το έργο με τίτλο «Arcadia Planitia» (ο τίτλος προέρχεται από την ομώνυμη περιοχή που βρίσκεται στον πλανήτη Άρη). 
Το έργο αφορά τη δημιουργία μιας φανταστικής αποικίας ανθρώπων στον γειτονικό πλανήτη Άρη, η οποία καλύπτεται από γυάλινο θόλο για τη διατήρηση της ζωής (η ατμόσφαιρα του Άρη αποτελείται μόνο από 0.14% οξυγόνο, ενώ της Γης κατά 21%). Επιπλέον, η ασπίδα προστασίας της αποικίας είναι έτοιμη να ενεργοποιηθεί και να προστατεύσει τον θόλο στην περίπτωση που το τηλεσκόπιο-ανιχνευτής, εντοπίσει κάποια διαστημική απειλή (μετεωρίτης, κοσμική ακτινοβολία) (η ατμόσφαιρα του Άρη είναι πολύ αραιή -25 teratonnes συγκριτικά με τους 5.148 teratonnes της Γης- με αποτέλεσμα ο πλανήτης να είναι διάτρητος από συγκρούσεις μετεωριτών). 
Το έργο αναπτύχθηκε σε διάρκεια τεσσάρων περίπου εβδομάδων από μαθητές/-τριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων, που εργάζονταν εντός και εκτός σχολικού ωραρίου. Την πρώτη θέση κατέλαβε το 22ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Τα σχολεία προκρίνονται στον Πανελλήνιο Τελικό Διαγωνισμό της Αθήνας, την Κυριακή 4 Μαρτίου, στον οποίο θα συμμετάσχουν 80 περίπου σχολεία από όλη την Ελλάδα. 
Η διάκριση αυτή έρχεται σε συνέχεια της περσινής επιτυχίας της ρομποτικής ομάδας του σχολείου, όταν βραβεύτηκε στην 1η θέση του αντίστοιχου περιφερειακούδιαγωνισμού στην Καλαμάτα και οδήγησε στη σύσταση σχολικού εργαστηρίου ρομποτικής κατά τη φετινή σχολική χρονιά, που στηρίζεται με εξοπλισμό από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βυτίνας.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ