Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018

Στη Νέα Ζηλανδία θα δουλεύουν 4 μέρες και θα πληρώνονται για 5!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:35:00 μ.μ. |
Στη Νέα Ζηλανδία θα δουλεύουν 4 μέρες και θα πληρώνονται για 5!
 Μια εταιρεία στη Νέα Ζηλανδία θα δοκιμάσει ένα πρωτοποριακό μοντέλο εργασίας. Θα εργάζονται τέσσερις ημέρες την εβδομάδα και θα πληρώνονται για πέντε. Αν πετύχει μοντέλο αυτό, θα υιοθετηθεί επίσημα από την 1η Ιουλίου.

Πρόκειται για την Perpetual Guardian, μια εταιρεία διαχείρισης κληροδοτημάτων, η οποία με το εγχείρημα αυτό γίνεται η πρώτη μεγάλη εταιρεία της Νέας Ζηλανδίας...
που αποπειράται να δημιουργήσει έναν «πλέον ταιριαστό στον 21ο αιώνα» τόπο εργασίας, προσφέροντας στους υπαλλήλους της μια σχεδόν απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και την προσωπική ζωή.

Οι Νεοζηλανδοί εργάζονται κατά μέσον όρο 1.752 ώρες το χρόνο, δηλαδή βρίσκονται πολύ κοντά στον μέσο όρο των ωρών εργασίας των εργαζομένων στις χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), σύμφωνα με τον Guardian.

Οι Γερμανοί εργάζονται τις λιγότερες ώρες το χρόνο, ακολουθούμενοι στενά από τους Δανούς, τους Νορβηγούς και τους Ολλανδούς, ενώ οι Μεξικάνοι, οι Κορεάτες και οι κάτοικοι της Κόστα Ρίκα τις περισσότερες σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, που επικαλείται τον Guardian και την ιστοσελίδα www.stuff.co.nz.

Ο ιδρυτής της εταιρείας Άντριου Μπαρνς δήλωσε ότι ο στόχος πίσω από την προσπάθεια αυτή είναι να αυξηθεί η παραγωγή και να δοθεί το έναυσμα για μια συζήτηση που θα θέτει υπό αμφισβήτηση την παραδοσιακή εβδομάδα εργασίας.

Το προσωπικό της εταιρείας των άνω των 200 υπαλλήλων σε 16 γραφεία σε όλη τη χώρα, «τα έχασε» όταν τους ανακοινώθηκε το σχέδιο, είπε ο Μπαρνς, ενώ μια εργαζόμενη μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας δήλωσε ότι την έπιασε νευρικό γέλιο «καθώς ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό».

Ο Μπαρνς ελπίζει ότι αυτή η έξτρα ημέρα που θα προσφέρουν στους εργαζόμενούς τους για τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις, τα χόμπι τους και εν γένει την προσωπική τους ζωή, θα τους κάνει να επικεντρωθούν περισσότερο στην εργασία τους τις τέσσερις ημέρες που θα περνούν στο γραφείο.

Τα αποτελέσματα της δοκιμής αυτής θα είναι στη διάθεση οποιασδήποτε εταιρείας δηλώσει ενδιαφέρον, κατέληξε ο Μπαρνς

Διαβάστε περισσότερα: http://kafeneio-gr.blogspot.com/2018/02/4-5.html#ixzz56d1rzYyr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ