Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018

Στο Ναύπλιο ο 5ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου 2018

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:54:00 μ.μ. |
Στο Ναύπλιο ο 5ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου 2018
Οι Περιφερειακοί Διαγωνισμοί αποτελούν το πρώτο στάδιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, ο οποίος καταλήγει στην Αθήνα για τη διεξαγωγή του Τελικού.


Ο Τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018 θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο του Γαλατσίου.

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου θα διεξαχθεί φέτος στο Ναύπλιο, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 9:30 π.μ. στον πολυχώρο "Φουγάρο".

Βαθμίδα Λυκείου


Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση, το θέμα της επερχόμενης Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής World Robot Olympiad 2018 θα έχει τίτλο Food Matters και εστιάζει στους τρόπους με τους οποίους τα τρόφιμα μπορούν να καλλιεργούνται, να διανέμονται και να καταναλώνονται πιο βιώσιμα και με σεβασμό προς το περιβάλλον.

Οι ομάδες που συμμετέχουν στην κατηγορία «Αειφόρος Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα» του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018 μπορούν να εστιάσουν την ιδέα τους προς τον διατροφικό τομέα. Με αυτό τον τρόπο, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ιδέα τους και στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής!

Οι μαθητές του Λυκείου, όπως και πέρυσι, θα κληθούν να δημιουργήσουν μία κατασκευή ελεύθερης έμπνευσης, η οποία θα λειτουργεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα περιέχει αυτοματισμούς που λύνουν προβλήματα στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, σύμφωνα με το θέμα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα».

Βαθμίδα Γυμνασίου

Η διαγωνιστική πίστα του Γυμνασίου προσκαλεί τους μαθητές να κατασκευάσουν γρήγορα ρομπότ που θα επιλύουν προβλήματα που σχετίζονται με το ιστορικό θέμα «Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες (Φρυκτωρίες)».

Βαθμίδα Δημοτικού

Για το Δημοτικό ο φετινός διαγωνισμός προσκαλεί τους μαθητές να φανταστούν το συναρπαστικό μέλλον, κατασκευάζοντας μοντέλα με αυτοματισμούς σύμφωνα με το θέμα «Εποικισμός του Άρη» ή να παίξουν «Wedo 2.0 Ποδόσφαιρο».

Σημειώνεται ότι η κατηγορία «WeDo 2.0 Ποδόσφαιρο» θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018 στο πλαίσιο πιλοτικού διαγωνισμού, όπου θα συμμετέχουν ομάδες από την περιφέρεια Αττικής, καθώς και ομάδες από τις περιφέρειες Θεσσαλίας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (περιφέρειες με συμμετοχές στις Ολυμπιάδες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO στην κατηγορία Football).

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ