Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018

Εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού: Κρατούμενοι πήραν τα κλειδιά από σωφρονιστικούς υπαλλήλους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 4:40:00 μ.μ. |
Εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού: Κρατούμενοι πήραν τα κλειδιά από σωφρονιστικούς υπαλλήλους
 Ένταση επικρατεί από νωρίς το πρωί του Σαββάτου (24/02) στις φυλακές Κορυδαλλού. Όλα ξεκίνησαν με την μεταγωγή του κρατουμένου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην αποστολή τρομοπακέτων σε ευρωπαίους αξιωματούχους αλλά και τον Λουκά Παπαδήμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κρατούμενοι της Α και Δ πτέρυγας που διαμαρτύρονται, πήραν τα κλειδιά από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και κατέλαβαν του χώρους, ενώ αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις.

Εκ μέρους του υπουργείου Δικαιοσύνης, σημειώνει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει «ζήτημα» στις φυλακές Κορυδαλλού, χωρίς όμως να ανακοινώνονται προς το παρόν περισσότερες πληροφορίες.

Νωρίτερα σήμερα, πληροφορίες ανέφεραν, ότι τα ΕΚΑΜ μπήκαν στο κελί του Γιαγτζόγλου για να τον μεταφέρουν, γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις κρατουμένων.

Ο 29χρονος κρατούμενος είχε μεταχθεί από τις φυλακές Λάρισας, στις οποίες κρατείται, στον Κορυδαλλό, προκειμένου να δώσει το «παρών» σε δίκη που επρόκειτο να διεξαχθεί στην Αθήνα, για παλαιότερη υπόθεση. Η δίκη αναβλήθηκε και ο Γιαγτζόγλου άρχισε απεργία πείνας, με αίτημα να παραμείνει στις φυλακές Κορυδαλλού.

Πηγή: pentapostagma.gr
Φώτο ΑΠΕ ΜΠΕ

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ