Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018

Νέος Μητροπολίτης Μάνης ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:38:00 μ.μ. |
Νέος Μητροπολίτης Μάνης ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου
Στην πλήρωση της χηρεύουσας Ιεράς Μητρόπολης Μάνης, προέβη σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Τα μέλη της Ιεραρχίας μετά από ψηφοφορία, εξέλεξαν για νέο Μητροπολίτη Μάνης τον Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Παπαθανασίου. 
Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Μάνης, είναι Διευθυντής του Γραφείου του Αρχιεπισκόπου και Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αθηνών.Ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου εξελέγη με 61 ψήφους, ενώ ο έτερος διεκδικητής Αρχιμανδρίτης Συμεών Λαμπρινάκος έλαβε 18 ψήφους.
Ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου, είναι ο διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή και Ιεροκήρυκας στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών.
Η χειροθεσία του σε υποδιάκονο είχε τελεσθεί από τον Σεβασμιώτατο πρώην Μεσογαίας Αγαθόνικο, και η χειροτονία του σε Διάκονο από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.
Ο π. Χρυσόστομος γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά και Θεολογία στην Αθήνα, στο Παρίσι και στη Γενεύη. Είναι διδάκτωρ Νομικής και Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου είναι ένας ευγενής και ήρεμος κληρικός με Θείο Ζήλο.
Είναι ο πιο γνωστός ορθόδοξος Ιεροκήρυκας διεθνώς αφού κάθε Κυριακή κηρύττει το λόγο του Κυρίου και αυτό αναμεταδίδεται από την κρατική τηλεόραση, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ