ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Πυκνό χιόνι στη Φθιώτιδα - Κλειστά τα σχολεία στο Δομοκό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:17:00 π.μ. | |
Πυκνό χιόνι στη Φθιώτιδα - Κλειστά τα σχολεία στο Δομοκό
Με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά θα συνεχιστεί η κακοκαιρία στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στο Νότιο Αιγαίο.

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα. Τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στα Δωδεκάνησα.

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο. Σχετικά με τον καιρό της Καθαράς Δευτέρας, ο καιρός σταδιακά από βορρά προς νότο θα καταστεί άστατος, με ασθενείς βροχές στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά, ενώ από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά ενδέχεται να προσεγγίσει τη χώρα νέο κύμα κακοκαιρίας.

Που χρειάζονται αλυσίδες

Στο μεταξύ, ο Κρέοντας το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό θα συνεχίσει την πορεία του προς τις ακτές τις Αφρικής, δημιούργησε ωστόσο προβλήματα.

Προβλήματα έχουν προκαλέσει οι χιονοπτώσεις σε τμήματα του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου των νομών Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην Αχαΐα αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στις επαρχιακές οδούς:

*Καλαβρύτων - Διακοπτού, μέσω Μεγάλου Σπηλαίου.

*Καλαβρύτων - Κλειτορίας, μέσω Πριόλιθου.

*Καλαβρύτων - Κλειτορίας, μέσω Λουσών.

*Πούντας - Καλαβρύτων, από το ύψος του 12ου χιλιόμετρου, και στον δρόμο που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο.

Στην Ηλεία είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες από το 6ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ανδρίτσαινας - Επικούρειου Απόλλωνα, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας - Προυσού, και συγκεκριμένα από το ύψος της Αγίας Παρασκευής έως την θέση «Αραποκέφαλα».

Πάντως, σε όλες τις προαναφερόμενες περιοχές επιχειρούν μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων, ώστε να καθαρίσουν τους δρόμους από το χιόνι.

Κλειστά τα σχολεία στο Δομοκό


Τα εκχιονιστικά έδιναν μάχη όλο το βράδυ για να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο, ενώ πυκνή χιονόπτωση έπεσε και σε άλλες περιοχές του νομού Φθιώτιδας, στην Ήπειρο και την Ευρυτανία.

Τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης η τροχαία ακινητοποίησε έξω από τη Λαμία όλα τα φορτηγά που κινούνταν προς Δομοκό, ενώ ακόμα και για τα ΙΧ η κίνηση επιτρεπόταν μόνο με αλυσίδες.

Η κυκλοφορία στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού γίνεται και αυτή την ώρα με αρκετή δυσκολία, ενώ ταυτόχρονα επιχειρούν μηχανήματα της Περιφέρειας που ρίχνουν αλάτι και καθαρίζουν το οδόστρωμα.

Σύμφωνα με το lamiareport έντονη χιονόπτωση παρατηρήθηκε και στο νέο οδικό δρόμο από Ξυνιάδα Δομοκού προς Τρίκαλα, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες οδηγών έπεσε πάρα πολύ χιόνι μέσα σε λίγες ώρες. Ευτυχώς τα μηχανήματα της Νέας Οδού έχουν καταφέρει να κρατήσουν το δρόμο ανοιχτό και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά μέχρι αυτή την ώρα.

Αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται προς Καρπενήσι από τον Τυμφρηστό και μέχρι μετά τη σήραγγα "Π. Μπακογιάννης". Χιονίζει αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία στο δρόμο από Λαμία προς Μπράλο.

Κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής στο εθνικό δίκτυο, όπου προληπτικά στα επίμαχα σημεία έχει πέσει αρκετό αλάτι και τα μηχανήματα της εταιρείας είναι σε ετοιμότητα, για να επέμβουν όπου χρειαστεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Παρασκευή σε όλη την περιοχή του Δομοκού.

Πηγή: tanea.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ