ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Αλ.Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί αμφισβήτηση της εδαφικής της ακεραιότητας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:49:00 μ.μ. | | |
Αλ.Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί αμφισβήτηση της εδαφικής της ακεραιότητας (βίντεο)
«Οι προκλήσεις και η επιθετική ρητορική έναντι των κυριαρχικών δικαιωμάτων κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στρέφεται ενάντια ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και χαρακτήρισε το περιστατικό στα Ίμια «απολύτως ανεύθυνη στάση από την πλευρά της τουρκικής ακτοφυλακής», που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.


Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και συναντήθηκε με όλα τα μέλη του πληρώματος του «Γαύδος», που εμβολίστηκε στα Ίμια.

«Επέδειξες εξαιρετική ψυχραιμία, και η ψυχραιμία είναι γενναιότητα», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στον κυβερνήτη του πλοίου.

«Οι άνδρες και οι γυναίκες του ΛΣ βρίσκονται στο Αιγαίο για να σώζουν ζωές, όχι για να θέτουν σε κίνδυνο ζωές. Η Ελλάδα δεν πρόκειται ούτε να επιτρέψει, ούτε να δεχθεί, ούτε να ανεχθεί καμία αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητάς της και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που παίζει παιχνίδια», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανεύθυνη και επικίνδυνη στάση:

«Κάποιοι έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό και θερίζουν εθνικές υποχωρήσεις. Σοβαρή εξωτερική πολιτική με στολές παραλλαγής δεν γίνεται. Δεν είναι καρναβάλι όλο το χρόνο. Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Τα Ίμια είναι ελληνικά».
Πηγή: gr.euronews.com 
Φώτο: ΑΠΕ ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ