ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Πόπη Καλκούνου: Ιδιαίτερο το Αναπλιώτικο Καρναβάλι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:30:00 μ.μ. | | |
Πόπη Καλκούνου: Ιδιαίτερο το Αναπλιώτικο Καρναβάλι
  Από αύριο περνάμε στον τελευταίο κύκλο των Απόκρεω, στις Τρανές Απόκριες όπου κορυφώνεται η Διονυσιακή ανάγκη για γλέντι και ξεφάντωμα. 

Έτσι τουλάχιστον επιτάσσουν οι μέρες που έρχονται. Λαϊκή και αστική Αποκριά θα χαρακτηρίσουν πόλεις και χωριά προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα καρναβαλικό προφίλ που απορρέει από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε τόπου. 

Η ομαδική και ατομική μεταμφίεση συνθέτουν ένα ποικίλο θεματικό και χρωματικό πάζλ σε συνδυασμό με ρόλους, χαρακτήρες και μουσικές. 

Στο Ναύπλιο το τελευταίο Σάββατο της Αποκριάς το Βενετσιάνικο Ναύπλιο διαμορφώνει ένα αποκριάτικο πρωτότυπο προφίλ που παντρεύει στοιχεία της Commedia dell' Arte , της αστικής Αποκριάς των μέσων του 20ου αιώνα και βεβαίως τις θεατρικές και μουσικές προτάσεις της πόλης για το ιδιαίτερο Αναπλιώτικο Καρναβάλι που ο Δήμος Ναυπλιέων εξελίσσει και προβάλλει σε Ελλάδα και εξωτερικό. 

Κανταδόρικα αποκριάτικα τραγούδια, αναγεννησιακά γαϊτανάκια που πλεκόμενα στην κεντρική πλατεία τ' Αναπλιού οδηγούν τους καρναβαλιστές σ' έναν τρανό χορό ενώ η Commedia dell' Arte αλλά και το Καρναβάλι Δρόμου δημιουργούν ένα μαγικό σκηνικό σε μια πόλη που η ίδια η ρυμοτομία της προτάσσει το Θέατρο Δρόμου

Η κορύφωση του “δράματος” έρχεται με την καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου.
Εν προκειμένω “Δον Κιχώτη” που ομολογουμένως θα θέλαμε όλοι να τον σώσουμε από την πυρά γιατι όλοι έχουμε ανάγκη από έναν Δον Κιχώτη γαι να πιστέψουμε στο Παραμύθι!!!!

Καλό Ξεφάντωμα! Πετάξτε τον αετό σας την Καθαρά Δευτέρα όσο πιο ψηλά μπορείτε και Καλή Σαρακοστή ....

Πόπη Καλκούνου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ