ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Σήμερα το Ναύπλιο μεταμορφώνεται σε... Βενετία!!!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:46:00 π.μ. | | | |
Σήμερα το Ναύπλιο μεταμορφώνεται σε... Βενετία!!!
 Αν σου αρέσει η Βενετία, τότε το Ναύπλιο είναι η ιδανική περίπτωση οπου μπορείς να πάρεις μια βενετσιάνικη αποκριάτικη γεύση χωρίς να ταξιδέψεις στην Ιταλία. Η πανέμορφη παλιά πόλη του Ναυπλίου χαρακτηρίζεται από διατηρητέα αρχιτεκτονική φυσιογνωμία, καθώς κι από ρομαντισμό.
Το τριήμερο αυτό θα ζήσεις από κοντά το Αναπλιώτικο Καρναβάλι με το ιδιαίτερο βενετσιάνικο χρώμα του όπου το Σάββατο το βράδυ στις 8 η κεντρική πλατεία της πόλης φιλοξενεί το καθιερωμένο Βενετσιάνικο Καρναβάλι με ντόμινο, ταραντέλες και εξαιρετικά κουστούμια εποχής. 
Οι θεατρικές ομάδες, οι καρναβαλιστές Δρόμου της πόλης ξεκινούν από την πλατεία Τριών Ναυάρχων ( πλατεία Δημαρχείου) το μαγικό ταξίδι της Commediadell’ Arte…παίζουν με το κοινό, παγώνουν, προαναγγέλλοντας την άφιξη της μεγάλης ομάδας καλλιτεχνών θεάτρου Δρόμου, τους περίφημους HellixActionTheatre.
Όλοι μαζί καταλήγουν στην πλατεία Συντάγματος ρίχνοντας το βλέμμα τους στα μπαλκόνια της, όπου η Πειραματική Σκηνή του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. τραγουδά και χορεύει……στην μεγάλη σάλα της πόλης, την πλατεία Συντάγματος όπου τα Ντόμινο υπό τους ήχους και τον ρυθμό της ταραντέλας παρασύρουν τους καρναβαλιστές να ακολουθήσουν τα βήματά τους!!
Το συγκεκριμένο καρναβάλι είναι ξεχωριστό, μιας και συνδέεται άμεσα με την εποχή της Γαλανοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, ενώ πέρα από τη διασκέδαση (παρελάσεις, αφηγήσεις παραμυθιών, χοροί), προβάλλονται τα ήθη και τα έθιμα του τόπου. 
Όσο για το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα, η παραλία της Καραθώνας έχει την τιμητική της, αφού υποδέχεται πλήθος επισκεπτών και ντόπιων.
Πέρα από αυτά ωστόσο, μην ξεχάσεις να κάνεις βόλτα στο κέντρο της παλιάς πόλης. Μετά τις κραιπάλες στα γραφικά ταβερνάκια και τον καφέ με θέα το Μπούρτζι, ετοιμάσου να κάνεις τον γύρο της Αρβανιτιάς, να περπατήσεις δηλαδή στον περιφερειακό πλακόστρωτο πεζόδρομο με θέα τον Αργολικό κόλπο. 
Ο περίπατος αυτός ενδείκνυται την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Εννοείται πως δε θα φύγεις χωρίς να βγάλεις φωτογραφία από το Παλαμήδι, όπου η θέα θα σου κόψει την ανάσα. Ακόμα κι αν δεν είσαι αθλητικός τύπος, προτίμησε να ανέβεις από τα σκαλιά! 


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ