ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Τέλος οι χωματερές στην Πελοπόννησο - Ανακοινώσεις Τσίπρα από την Τρίπολη στο Αναπτυξιακό Συνέδριο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:25:00 μ.μ. | |
Τέλος οι χωματερές στην Πελοπόννησο - Ανακοινώσεις Τσίπρα από την Τρίπολη στο Αναπτυξιακό Συνέδριο
 Ολοκληρώθηκαν και επίσημα οι διαδικασίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αφορούν την προγραμματική σύμβαση μεταξύ περιφέρειας Πελοποννήσου και του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), διαδικασία η οποία αποτελεί το τελευταίο βήμα πριν την υπογραφή της ΣΔΙΤ που έχει «τρέξει» η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του messiniapress η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου κοινοποιήθηκε στους εμπλεκόμενους με αποτέλεσμα να ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την υπογραφή της σύμβασης με την ΤΕΡΝΑ.

Πλέον, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, τις επόμενες μέρες θα υπάρξει συνεννόηση όλων των εμπλεκόμενων, προκειμένου να καθοριστεί η ακριβής ημερομηνίας υπογραφής της.

Πολιτική νίκη της κυβέρνησης
Οι σημερινές εξελίξεις δικαιώνουν απόλυτα τους πολιτικούς χειρισμούς που έκανε το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση, καθώς μετά από πολλές δεκαετίες η πολιτεία είναι σε θέση να προχωρήσει στην επίλυση του πιο σημαντικού προβλήματος της Πελοποννήσου, τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Το συγκεκριμένο ζήτημα, μάλιστα, αναμένεται να είναι το πρώτο στην ατζέντα Τσίπρα κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Πελοποννήσου, την ερχόμενη Τρίτη, καθώς αναμένονται συγκεκριμένες ανακοινώσεις από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Ενισχυμένος ο Τατούλης


Από τις εξελίξεις ενισχυμένος βγαίνει και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, καθώς βλέπει το σημαντικότερο έργο του να βαίνει προς υλοποίηση. Μάλιστα, το πολιτικό κεφάλαιο που αποκομίζει ο κ. Τατούλης από τις εξελίξεις αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν σκεφτεί κανείς ότι για τη ΣΔΙΤ υπήρξαν αντιδράσεις και από δημάρχους της Πελοποννήσου, αλλά και από πολιτικούς παράγοντες της περιφέρειας, οι οποίοι «πόνταραν» στην αποτυχία του εγχειρήματος.

Πηγή: messiniapress.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ