ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Γιατρός από το Άργος εντόπισε τραυματισμένη γερακίνα - Απεστάλη στο Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:53:00 μ.μ. | |
Γιατρός από το Άργος εντόπισε τραυματισμένη γερακίνα - Απεστάλη στο Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων
 Μία γερακίνα βρέθηκε χτυπημένη στην παραλιακή Ναυπλίου Νέας Κίου από διερχόμενο οδηγό κοντά στην παραλία την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018. Αμέσως ενημερώθηκε το κέντρο προστασίας αγρίων ζώων στην Αθήνα και η τραυματισμένη γερακίνα στάλθηκε προς περίθαλψη.
Το γεράκι βρήκε ο Γενικός Ιατρός του Κέντρου Υγείας Άστρους  Γιάννης Πατούρας από το Άργος επιστρέφοντας από την δουλειά του στο Άστρος. Ο ίδιος και με την βοήθεια του μέλους της Ορνιθολογικής Εταιρίας Τάκη Λεοντίδη ενημέρωσε την αστυνομία και το κέντρο περίθαλψης αγρίων ζώων ΑΝΙΜΑ. Η γερακίνα έφερε τραύματα στην φτερούγα της και τα πόδια της πιθανόν από κάποιο αμάξι. 
Πρόκειται για νεαρό άτομο "Γερακίνας" (Buteo buteo) ένα από τα πιο τυπικά αρπακτικά της πατρίδας μας. Δεν είναι πολύ ευκίνητη και γι’ αυτό περνά πολλές ώρες καθισμένη σε στύλους , δέντρα, οι βράχους ψάχνοντας επίμονα την λεία της. Πολύ συχνά τη βλέπουμε σε αγροτικές περιοχές , καθώς προτιμά να τρέφεται με ποντικούς. 
Το πουλί αυτό παίζει ένα ιδιαίτερα ευεργετικό ρόλο για τους αγρότες καθώς τρέφεται με μεγάλες ποσότητες ποντικιών που λυμαίνονται τις καλλιέργειες. Το είδος αυτό ζει περίπου 25 χρόνια. Φωλιάζει σε ψηλά δέντρα διατηρώντας πολλές φωλιές σε μία περιοχή τις οποίες χρησιμοποιεί εναλλάξ κάθε χρόνο . Τέλη Μαρτίου – αρχές Απριλίου γεννά 2-4 αυγά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ