ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Η Κέρκυρα στην προεδρία του Δικτύου Πόλεων «Ιωάννης Καποδίστριας»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:10:00 μ.μ. | |
Η Κέρκυρα στην προεδρία του Δικτύου Πόλεων «Ιωάννης Καποδίστριας»
Την προεδρία του Δικτύου Πόλεων Ιωάννης Καποδίστριας ανέλαβε η Κέρκυρα. Η ανάληψη της προεδρίας έγινε κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου, που πραγματοποιήθηκε στην Αίγινα το Σάββατο 27/1/2018, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αίγινας, για την άφιξη και ορκωμοσία του Κυβερνήτη στο νησί (26/1/1828).

Αναλυτικότερα:

Η Συνέλευση πραγματοποιήθηκε, στον εμβληματικό χώρο του Ναού του Σωτήρος Χριστού, στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο – Φυλακές Αίγινας. Κατά την συνεδρίαση έγινε ομόφωνα δεκτή η ανάληψη της Προεδρίας του Δικτύου από τον Δήμο Κέρκυρας για τα επόμενα δύο χρόνια .

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος κατά την διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε στους στόχους και το σχεδιασμό των μελλοντικών δράσεων του Δικτύου με προτεραιότητα την διεύρυνση του με τις πόλεις Αγία Πετρούπολη, Παρίσι, Γενεύη και Πάντοβα. Την σύσταση επιστημονικής επιτροπής και την θεσμοθέτηση Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Διαδρομής “Ιωάννης Καποδίστριας” σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να αναδειχτεί η προσωπικότητα και το έργο του Κυβερνήτη. Επίσης η μεταφορά της έκθεσης της Βουλής “Ιωάννης Καποδίστριας: η πορεία του στο χρόνο”, στην Δημοτική Πινακοθήκη τον προσεχή Μάιο.

Κατά την συνεδρίαση παρουσιάστηκε ο απολογισμός πεπραγμένων του απερχόμενου προεδρείου του Δικτύου, από την εκπρόσωπο του Δήμου Ναυπλίου και εγκρίθηκαν τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης του Ναυπλίου.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν εκτός από τον Δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Μουζακίτη, ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος της επιτροπής Δήμου Αίγινας για το Δίκτυο Γ. Τσατήρης, η Πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Αίγινας Καίτη Σαλπέα, ο Αντιδήμαρχος Αίγινας Βαγγέλης Δέδες και η εκπρόσωπος του Δήμου Ναυπλίου Ανδρονίκη Τζομάκα.

Πηγή: corfupress.com
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ