ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Υπέρ της αποποινικοποίησης της κάνναβης ο Γιώργος Παπανδρέου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:56:00 π.μ. | |
Υπέρ της αποποινικοποίησης της κάνναβης ο Γιώργος Παπανδρέου (βίντεο)
 Υπέρ της αποποινικοποίησης της προσωπικής χρήσης της κάνναβης αλλά και της καλλιέργειας για ψυχαγωγικούς σκοπούς τάχθηκε για μια ακόμα φορά ο Γιώργος Παπανδρέου.


Ο πρώην πρωθυπουργός παρέστη και τοποθετήθηκε στην επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για την παραγωγή προιόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

Ο ίδιος αποκάλυψε έχει ασχοληθεί πολύ με το ζήτημα διότι είναι μέλος της διεθνούς επιτροπής για τα ναρκωτικά στην οποία μετέχουν μεταξύ άλλων πρώην πρόεδροι κρατών αλλά και ο πρώην γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν. Η επιτροπή έστειλε μάλιστα επιστολή με τις θέσεις της στο πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ομπάμα λίγο καιρό πριν την ολοκλήρωση της θητείας του στην οποία τόνιζαν ότι οι νόμοι τα ναρκωτικά έχουν καταστρέψει πολύ περισσότερες ζωές από τα ίδια τα ναρκωτικά.

Ο κ. Παπανδρέου τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της πλήρους αποποινικοποίησης της χρήσης καθώς όπως υποστήριξε οι πολιτικές καταστολής επιδεινώνουν περαιτέρω το πρόβλημα.

Ανέφερε χαραρκτηριστικά ότι σε χώρες των Δυτικών Βαλκανίων το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών τείνει να αντικαταστήσει θεσμούς της Δημοκρατίας.

Σε ότι αφορά το προωθούμενο νομοσχέδιο, ο κ. Παπανδρέου συνέδεσε την καλλιέργεια και παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης με την δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα λόγω της οικονομικής κρίσης.

«Το νομοσχέδιο μπορεί είναι ένα σημαντικό βήμα για την ανακούφιση ανθρώπων που υποφέρουν, αλλά μπορεί να συνμβάλει και στην ανάπτυξη της χώρας» δήλωσε και επιβεβαίωσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για ξένες επενδύσεις.

Ανέφερε συγκεκριμένα σύμφωνα με υπολογισμούς η αγορά στην Ευρώπη από την παραγωγή και πώληση φαρμακευτικής κάνναβης θα αγγίξει τα 50 δις ευρώ, ενώ η Γερμανία που έχει ήδη ψηφίσει σχετικούς νόμους έχει έσοδα 10 δις ευρώ.

Είπε επίσης ότι στο Κολοράντο των ΗΠΑ που υπάρχει νόμος για παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης μόνο τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί περί της 250.000 θέσεις εργασίας.

«Το ηθικό δίλλειμα είναι απλό. Δε είναι αν είμαστε υπέρ ή κατά των ναρκωτικών αν είμαστε κατά ή υπέρ της χρήση της κάνναβης, αλλά αν οι πολιτικές μας ή πολιτεία σώζει ή καταστρέφει ζωές» υπογράμμισε ο κ.Παπανδρέου και επικαλούμενος σχετικές έρευνες ανέφερε ότι οι ανεπιθύμητες παρενέργειες σε ασθενείς που έκαναν χρήση φαρμακευτικής κάνναβης ήταν σε ποσοστό 96,8% μη σοβαρές.
Πηγή: thetoc.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ