SUPER MARKET ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Γιάννης Γκιόλας: Εξαγγελίες Τσίπρα για την Αργολίδα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:56:00 π.μ. | | |
Γιάννης Γκιόλας: Εξαγγελίες Τσίπρα για την Αργολίδα (βίντεο)
  Όπως μας ενημερώνει το Πολίτικο γραφείο του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα, ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας που βρέθηκε την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη, για το κλείσιμο του 10ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την παραγωγική Ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου, αναφέρθηκε για τον Ανάβαλο, τα σκουπίδια,το γενικό νοσοκομειο Αργολίδας στο Άργος , το υδατοδρόμειο, την σύνδεση της εθνικής οδού με Ναύπλιο και παράκαμψη προς Άργος
το Μπούρτζι, το τραίνο,  την χρηματοδότηση με 8.500.000 ευρώ των αρχαιολογικών χώρων Άργους Ναυπλίου κα.


Το Συνέδριο είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κόσμου που κατάκλυσε κυριολεκτικά το κατάμεστο Αποστολοπούλειο Πνευματικό κέντρο.


Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ομιλία του σε ζητήματα που ταλανίζουν χρόνια τώρα την Ελλάδα, και προχώρησε σε συγκεκριμένες εξαγγελίες. και για την Αργολίδα.
Δείτε τι ανακοίνωσε :
1.ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΒΑΛΟ .
Ένα αίτημα ολόκληρου του αγροτικού κόσμου της Αργολίδας .Πρόοδος των εργασιών του έργου της μεταφοράς του νερού του Αναβάλου στην περιοχή Φυχτίων Μοναστηρακίου κ.λ.π. Συνέχιση των εργασιών του δικτύου μεταφοράς νερού άρδευσης στο Δήμο Επιδαύρου και την επέκταση του δικτύου στην Ερμιονίδα.

2.ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΜΕ ΝΑΥΠΛΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΠΡΟΣ ΑΡΓΟΣ
Σύνδεση της Εθνικής οδού Κορίνθου Τρίπολης στο ύψος των Δερβενακίων με το οδικό τμήμα Δερβενάκια-Μυκήνες (Εκκλησιαστικά).
Ένα Χρόνιο αίτημα των Αργολιδέων ανακοινώθηκε απόψε και θα συμβάλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
3.ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Όσον αφορά στο κυρίαρχο πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων, ο Αλ. Τσίπρας ανήγγειλε από την Τρίπολη ότι μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα υπάρξει άμεση χρηματοδότηση για τους Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων που έχουν απομείνει στην Περιφέρεια και για τους οποίους η χώρα εξακολουθεί να πληρώνει πρόστιμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σημείωσε ότι το ΣΔΙΤ Πελοποννήσου είναι πια έτοιμο να προχωρήσει, μετά από την παρέμβαση της Κυβέρνησης προκειμένου να υπάρξει λύση συμβατή με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ανακύκλωσης και το συνολικό εθνικό σχεδιασμό και τις προτεραιότητες που θέτει για ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι μέσω διαπραγμάτευσης, και χωρίς να κινδυνεύσουν καθόλου οι πόροι του ΕΣΠΑ, η κυβέρνηση πέτυχε:
-Μείωση της εγγυημένης ποσότητας
-Μείωση του πραγματικού τελικού κόστους
-Μείωση της διάρκειας της Σύμβασης.
-Εναρμόνιση με τους στόχους του Εθνικού Σχεδιασμού
-Ενίσχυση της διαλογής στην πηγή
-Ενίσχυση του ρόλου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης
-Λύση εντός 10μήνου από την υπογραφή, έτσι ώστε να πάψει η χώρα να πληρώνει αναίτια πρόστιμα.

4.ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ’Αργος.Αναβαθμίζεται ο εξοπλισμόςγια την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου.

5.ΓΙΑ ΜΠΟΥΡΤΖΙ
Ολοκλήρωση των εργασιών στο ενετικό μεσαιωνικό φρούριο.
6.ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
8,5 εκατομμυρίων για τους αρχαιολογικούς χώρους Άργους Ναυπλίου. Aφορά τον Δήμο 'Αργους-Μυκηνών και Ναυπλιέων, με προϋπολογισμό 8,5 εκατ. ευρώ, με στόχο την αξιοποίηση της ιστορίας και του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής, ως στρατηγικού πόρου για την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης και της απασχόλησης.
7.ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Δημιουργία ίδρυση υδατοδρομίου, τονωτική ένεση στον τουρισμό.


Πλησιάζει η μεταμνημονιακή Ελλάδα μετά το οριστικό τέλος των προγραμμάτων τον ερχόμενο Αύγουστο και οφείλουμε να σχεδιάσουμε το μέλλον σε στέρεη βάση ώστε η περπατησιά μας να είναι σταθερή, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την Τρίπολη, ξεκινώντας την ομιλία του στο 10ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου. "Το αύριο δεν πρόκειται να έρθει μόνο του, είπε, "μόνο με τη δουλειά, τη σύνεση, τη συναίνεση, την ενότητα, τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη μπορούμε να το κερδίσουμε", σημείωσε.

Δείτε παρακάτω σε βίντεο ολόκληρη την ομιλία του Πρωθυπουργού:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ