ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Αυτό το έργο έχει συνέχεια….

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:45:00 μ.μ. |
Αυτό το έργο έχει συνέχεια….
 Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Θερμασία Δήμητρα» παραμένει σταθερά προσηλωμένος στους στόχους που έχει θέσει. Μετά τις επιτυχείς πωλήσεις αγουρέλαιου και την διαμεσολάβηση για προμήθεια λιπασμάτων σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές για τα μέλη του, έβαλε πλώρη να περάσει σε τρία χρόνια όλους τους ελαιώνες του Δήμου Ερμιονίδος από το εργαστήρι χημικών αναλύσεων της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών προκειμένου να διαπιστωθεί η υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες και το επίπεδο της υγιειοπροστατευτικής αξίας του ελαιολάδου Κρανιδίου.

 Ούτε λίγο ούτε πολύ, θα πραγματοποιηθεί μία πλήρης ποιοτική χαρτογράφηση των ελαιώνων και του ελαιολάδου που παράγεται σε ολόκληρη την περιοχή της Ερμιονίδος.

Το πρόγραμμα ονομάζεται INTERREG MEDARISTOIL και αποτελεί μία ευρωπαϊκή διαπανεπιστημιακή έρευνα. Από την πλευρά της Ελλάδος συμμετέχει η Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και το πρόγραμμα συντονίζεται από την Ε.Ο.Ε.Σ. «ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ» με την συμμετοχή της Περιφερείας Πελοποννήσου.

Η αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος με πρωτοβουλία της «Θερμασίας Δήμητρας» και την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Ερμιονίδος, θα πραγματοποιηθεί στις 12 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 6μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Κρανιδίου.

Το ενδιαφέρον των ελαιοκαλλιεργητών του Δήμου στις σύντομες ενημερώσεις που πραγματοποίησε ο Συνεταιρισμός κατά το προηγούμενο διάστημα, ήταν εντυπωσιακό και έδειξαν ότι κατανοούν τα οφέλη που θα προκύψουν για το προϊόν τους από μια τέτοια ενέργεια. Από τις μέχρι τώρα υποβληθείσες αιτήσεις, ο Αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού Κωνσταντίνος Στάικος εκτιμά ότι η συμμετοχή στο πρόγραμμα θα είναι αθρόα.

Για το Δ.Σ.
Κωνσταντίνος Β. Στάικος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ