ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Τεράστιες ποσότητες με αλεύρι συγκεντρώνονται για το παραδοσιακό Λυγουριάτικο καρναβάλι (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:10:00 μ.μ. | |
Τεράστιες ποσότητες με αλεύρι συγκεντρώνονται για το παραδοσιακό Λυγουριάτικο καρναβάλι (βίντεο)
 Για άλλη μια χρονιά, το Λυγουριό ζει σε ρυθμούς καρναβαλικούς!Μικροί, νέοι και ενήλικες, προετοιμάζονται για τη στιγμή της μεγάλης παρέλασης την Καθαροδευτέρα 19 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί, όπου και κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρέλαση αρμάτων που σατιρίζουν την καθημερινότητα, την πολιτική εξουσία και τους πολιτικούς σε όλες τις βαθμίδες, δίνοντας μια άλλη διάσταση με επίκαιρα θέματα που θα σας διασκεδάσουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο. 

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την ταβέρνα “ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ” στη δυτική είσοδο του Λυγουριού και θα καταλήξει στο προαύλιο του Γυμνασίου-Λυκείου όπου και θα ακολουθήσει το κάψιμο του καρνάβαλου. Εκεί θα έχει στηθεί η ταβέρνα μας από την οποία θα διατεθούν δωρεάν άφθονα νηστίσιμα όπως χαλβάς, λαγάνες και καλό κρασί συντροφιά με τα τοπικά παραδοσιακά αποκριάτικα τραγούδια και χορό μέχρι αργά το απόγευμα. 

Η καυστική σάτιρα και η διασκέδαση έχουν τον πρώτο λόγο στην όλη εκδήλωση, που αποτελούν και το βασικό στοιχείο της μεγάλης προσέλευσης επισκεπτών, αλλά και της δυναμικής συμμετοχής των μασκαράδων - καρναβαλιστών ! Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού “Ο ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ” με τη στήριξη του Δήμου Επιδαλυρου. 
Τα Παραδοσιακό Λυγουριάτικο Καρναβάλι χρονολογείται από το 1981 και έχει καταφέρει να γίνει αρκετά δημοφιλές με αποτέλεσμα να έχει τη μεγαλύτερη προσέλευση επισκεπτών σε σχέση με τα καρναβάλια της ευρύτερης περιοχής. 

Η προετοιμασία ξεκινά αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και διαρκεί μέχρι και την παραμονή της Καθαρής Δευτέρας. Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα άρματα που κατασκευάζονται είναι φτιαγμένα με μεράκι και αγάπη προς το θεσμό από εθελοντές κάθε ηλικίας, που αφιερώνουν αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο τους καθημερινά. 

Βασικό σύνθημα του Λυγουριάτικου Καρναβαλιού είναι το: “Στάχτη μπινελίκι και μουντζούρα είναι η δική μας η κουλτούρα”, αφού αυτή τη μέρα όλα τα «κακά» λόγια επιτρέπονται και συγχωρούνται, συνοδευόμενα φυσικά με τα κλασικά αλευρομουτζουρώματα !!! 

Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε λοιπόν όλους την Καθαροδευτέρα στο Λυγουριό, να γλεντήσουμε με πολύ κέφι και χορό.

Δείτε παρακάτω δυο σποτ για το φημισμένο Λυγουριάτικο καρναβάλι με πολύ γέλιο: 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ