ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Γ. Ανδριανός: Με όπλο μας την ενότητα και την αυτοπεποίθηση να δώσουμε τη μάχη με τις θέσεις και τα επιχειρήματά μας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:53:00 μ.μ. | |
Γ. Ανδριανός: Με όπλο μας την ενότητα και την αυτοπεποίθηση να δώσουμε τη μάχη με τις θέσεις και τα επιχειρήματά μας
Ο Βουλευτής Αργολίδαςτης Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρευρέθηκε στην εκδήλωση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στο Ναύπλιο. Ο κ. Ανδριανός μεταξύ άλλων επεσήμανε τα εξής:

«Θέλω πρώτα απ' όλα να καλωσορίσω θερμά στο Ναύπλιο και την Αργολίδα μας τον φίλο Μάκη Βορίδη, έναν πολιτικό με καθαρή και υπεύθυνη φωνή.

Και θέλω βεβαίως να ευχηθώ υγεία και κάθε ευτυχία σε σας και τις οικογένειές σας, και καλή δύναμη σε όλες και όλους μας στον αγώνα που δίνουμε και θα φέρει σύντομα ξανά τη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της χώρας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη θέση του πρωθυπουργού.

Μπήκαμε πια στην τελευταία και πιο κρίσιμη ευθεία. Στη φάση που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα διστάσει να καταφύγει σε οποιοδήποτε μέσο πιστεύουν ότι θα τους επιτρέψει να γαντζωθούν όσο γίνεται περισσότερο στις καρέκλες της εξουσίας.

Είδαμε όλοι την πορεία τους αυτούς τους τελευταίους μήνες: Από τους πρώιμους και αίολους χαρακτηρισμούς για τη δήθεν “καθαρή έξοδο” στα ψίχουλα ελεημοσύνης του μερίσματος, από την ευκολία τους να χαρακτηρίσουν ως ακραίους τα εκατομμύρια των Ελλήνων που ανησυχούν για τους χειρισμούς τους στο θέμα της Μακεδονία μας, μέχρι την σκανδαλολογία των τελευταίων ημερών.

Πρόκειται για την πιο ηχηρή απόδειξη ότι χάνουν τον έλεγχο,ότι το 2018 θα είναι χρονιά μεγάλων πολιτικών εξελίξεων για την Ελλάδα.

Στην αρχή, άρχισαν να μιλάνε για δήθεν “καθαρή έξοδο από τα μνημόνια”.Γρήγορα κατάλαβαν ότι το παραμύθι αυτό δεν τους βγαίνει. Δεν τους βγαίνει γιατί οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν ξεχνούν πως εκείνοι είναι που φόρτωσαν τη χώρα με ένα τρίτο -και στη συνέχεια με τέταρτο- βαρύ και αχρείαστο μνημόνιο, που δέσμευσαν τη δημόσια περιουσία στο Υπερταμείο για 99 χρόνια, που έκαναν την Ελλάδα τη μόνη χώρα στην Ευρώπη που έπεσε κάτω από τις προβλέψεις για την ανάπτυξη το 2017 την ώρα που όλες οι άλλες χώρες τους υπερέβησαν.

Νόμισαν ότι με το φιλοδώρημα του μερίσματος θα μετατρέψουν τους Έλληνες σε ευγνώμονες επαίτες. Και λίγες μόλις μέρες μετά προδόθηκαν στα μάτια των Ελλήνων καταργώντας και μειώνοντας τα επιδόματα των τριτέκνων και των πολυτέκνων, βαφτίζοντας εύπορες τις τρίτεκνες οικογένειες με εισόδημα 13.500 ευρώ.

Αποκάλυψαν τον πραγματικό τους εαυτό, κάνοντας για μια ακόμη φορά τα αντίθετα απ' αυτά που υπόσχονταν προεκλογικά, μέσα σ' έναν ψυχρό και μικροπολιτικό υπολογισμό που λέει ότι οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι, όπως και οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι ένστολοι, οι συνταξιούχοι, οι ευσυνείδητοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν ανήκουν στο πρωτεύον πολιτικό τους ακροατήριο. 
Αυτή ακριβώς η βαθιά πολωτική και διχαστική νοοτροπία, τους καθοδήγησε και στο εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας μας. Ο στόχος τους ήταν ξεκάθαρος: η επιδίωξη τους ήταν να δημιουργήσουν προβλήματα στη Νέα Δημοκρατία και ευρύτερα στην αντιπολίτευση. Ούτε αυτό τους βγήκε. Και δεν τους βγήκε γιατί δεν υπολόγισαν ότι η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι σταθερή, ενιαία και ξεκάθαρη:

Δεν μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς την ρητή, δεσμευτική και οριστική αποκήρυξη των αλυτρωτικών αξιώσεων της γείτονος. Δεν μπορεί να υπάρξει λύση που θα αφήνει υπόνοιες για δήθεν ύπαρξη μακεδονικού έθνους. Μακεδονικό έθνος δεν υπάρχει. Εμείς, όπως υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς.

Εμείς είμαστε περήφανοι για τον πατριωτισμό των Ελλήνων, ακούμε τη φωνή τους και συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες τους.Δεν υπηρετούμε κανένα συμφέρον πέραν του εθνικού, και δεν θυσιάζουμε τα εθνικά δίκαια με κανένα αντάλλαγμα.Η περήφανη στάση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι είναι ο γνώμονας όχι μόνο ο δικός μας, αλλά και κάθε Έλληνα, κάθε υπεύθυνης πατριωτικής πολιτικής δύναμης.

Κι όταν τα δύο συλλαλητήρια, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, δημιούργησαν νέα πολιτικά δεδομένα που τους χαλούσαν τα σχέδια, όταν είδαν ότι δεν αρκεί να ρίξουν λάσπη και να καρφώσουν ταμπέλες στους Έλληνες που συμμετείχαν σ' αυτά, έβγαλαν από το μανίκι τους το τελευταίο τους χαρτί – την σκανδαλολογία.

Κατέφυγαν για μια ακόμη φορά σε συκοφαντίες και στη λάσπη.Προσπαθούν να συκοφαντήσουν ακόμη και τον Αντώνη Σαμαρά, όταν επί πρωθυπουργίας τους εκείνοι ήταν αυτοί που πολέμησαν με τον πιο λυσσαλέο τρόπο κάθε πρωτοβουλία για τη μείωση του φαρμακευτικού κόστους. Δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να δηλητηριάσουν την πολιτική ζωή του τόπου με “προστατευόμενους μάρτυρες” που οι ίδιοι εντελώς αντιθεσμικά παραδέχονται ότι γνωρίζουν την ταυτότητά τους, πέφτοντας από τη μια μεγάλη αντίφαση στην άλλη κάθε μέρα που περνά.

Ούτε όμως τώρα θα πετύχουν αυτό που σχεδιάζουν. Ούτε τους Έλληνες θα αποπροσανατολίσουν από τις συνέπειες της πολιτικής τους, ούτε βεβαίως το παραμικρό πρόβλημα θα προκαλέσουν στη Νέα Δημοκρατία. Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν χωρά δεύτερες αναγνώσεις: Άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης, που θα υποχρεώσει γρήγορα όσους κρύβονται πίσω από αυτό το βρώμικο παιχνίδι της λάσπης στον ανεμιστήρα να λογοδοτήσουν ενώπιον των Ελλήνων και της δικαιοσύνης.

Φίλες και φίλοι,

Η πρόκληση η δική μας, είναι να αναδείξουμε σε κάθε συμπολίτη μας τη βαθιά ποιοτική μας διαφορά. Να μιλήσουμε πειστικά για τη δική μας πρόταση: την πρόταση που περνά μέσα από τη μείωση αντί για τη διαρκή αύξηση των φόρων και των επιβαρύνσεων, μέσα από την ενθάρρυνση αντί για το διώξιμο των επενδύσεων, μέσα από την στήριξη όσων πραγματικά έχουν ανάγκη, όχι με φιλοδωρήματα αλλά με μια πολιτική που θα ενθαρρύνει τη δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας, μέσα από την ενίσχυση και όχι τη διάλυση της παιδείας, μέσα την απελευθέρωση και όχι την υποταγή των δημιουργικών δυνάμεων των Ελλήνων.

Μια πρόταση που περνά μέσα από τη συνένωση των δυνάμεων του ελληνισμού αντί για το διχασμό και την πόλωση, που περνά μέσα από την ενίσχυση των δημοκρατικών μας θεσμών αντί για τη χειραγώγηση και την καθυπόταξή τους σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Αυτή είναι η δική μας πρόκληση: Με όπλο μας την ενότητα και την αυτοπεποίθηση να δώσουμε τον αγώνα σαν μία γροθιά για να ενισχύσουμε τη φωνή της παράταξης, να πείσουμε με τις προτάσεις μας ακόμη και τους πιο δύσπιστους, να φέρουμε κοντά μας ανθρώπους που στο παρελθόν, για τους δικούς τους λόγους, κρατούσαν αποστάσεις ή είχαν πρόσκαιρα απομακρυνθεί από μας. Να δώσουμε τη μάχη με τις θέσεις και τα επιχειρήματά μας, ενάντια στον λαϊκισμό και τη λάσπη, που είναι σίγουρο πως όσο περνά ο καιρός, τόσο θα εντείνονται.

Είμαι βέβαιος ότι σ' αυτό τον αγώνα η Αργολίδα για μια ακόμη φορά θα πρωταγωνιστήσει. Για μια ακόμη φορά η Αργολίδα θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή στον αγώνα για την πατρίδα και την κοινωνία, στον αγώνα που θα φέρει ξανά τη μεγάλη, δημοκρατική, φιλελεύθερη παράταξή μας στην Κυβέρνηση, που θα φέρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της χώρας, που θα φέρει την ελπίδα, την αισιοδοξία, την προοπτική ξανά στην Ελλάδα».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ