ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Νέα Δημοκρατία: Την ώρα που η χώρα χανόταν, ο ΣΥΡΙΖΑ περνούσε ρουσφέτια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:18:00 μ.μ. |
Νέα Δημοκρατία: Την ώρα που η χώρα χανόταν, ο ΣΥΡΙΖΑ περνούσε ρουσφέτια
Η Νέα Δημοκρατία, ήδη από την περασμένη Παρασκευή, έθεσε το ζήτημα της επιδότησης ενοικίου της – εξωκοινοβουλευτικής - Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, κυρίας Ράνιας Αντωνοπούλου, η οποία ζήτησε και εισέπραττε από το Κράτος 12.000 ευρώ ετησίως για το ενοίκιο σπιτιού στην Αθήνα, ως κάτοικος Νέας Υόρκης. 

Και αυτό παρ’ όλο που, μαζί με τον επίσης Υπουργό σύζυγό της, αποτελούν ίσως την πλουσιότερη οικογένεια της Κυβέρνησης, με ακίνητα, μεταξύ άλλων, στη Νέα Υόρκη, τη Σύρο και τη Γλυφάδα. Ούτε η Κυβέρνηση όμως, ούτε ο κ. Τσίπρας ευαισθητοποιήθηκαν όταν τέθηκε το θέμα. 

Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις ημέρες και να σηκωθεί μεγάλος θόρυβος, να υπάρξει κατακραυγή των Κομμάτων και πολιτών, μέχρι να καταλάβουν πόσο βάναυσα προκαλούν την κοινωνία. 

Στην αρχή μάλιστα ο κ. Τσίπρας εξέφρασε απλώς την ενόχληση του. Στη συνέχεια, η κυρία Αντωνοπούλου, με μία καθ’ όλα αλαζονική δήλωση, δέχθηκε να επιστρέψει τα χρήματα που εισέπραξε αλλά αρνήθηκε να παραιτηθεί. Για να έρθει μετά με μεγάλη καθυστέρηση ο κ. Τσίπρας και να «παραιτήσει» την Υπουργό του.

Όλο αυτό το διάστημα δε, δεν υπήρξε καμία αναφορά στον σύζυγο της κυρίας Αντωνοπούλου και μέλος της Κυβέρνησης, κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου ο οποίος επίσης επωφελούνταν από τα χρήματα τα οποία λάμβανε η κυρία Αντωνοπούλου. Μόνον όταν αργά χθες το βράδυ διεφάνη ότι βρίσκεται και αυτός στο επίκεντρο της δημοσιογραφικής έρευνας, παραιτήθηκε από τη θέση του.

Προφανώς και δεν είναι μόνο η κυρία Αντωνοπούλου υπόλογη. Μην ξεχνάμε ότι το Κράτος πληρώνει τα ενοίκια ακόμη και των πλουσιότερων Υπουργών με νόμο που έφερε και ψήφισε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ το 2015. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, «την ώρα που η χώρα χανόταν, ο ΣΥΡΙΖΑ περνούσε στη Βουλή ρουσφέτια». Ψήφισε διάταξη (ν. 4336/15) με την οποία καλύπτονται από το Δημόσιο τα έξοδα διαμονής στην Αθήνα, των εξωκοινοβουλευτικών Υπουργών. Και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο και χωρίς περιορισμό στο ύψος του μισθώματος!

Οι ίδιοι άνθρωποι, τη στιγμή που βγάζουν σπίτια στους πλειστηριασμούς, που περικόπτουν το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων, που κόβουν ακόμη και το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης από τους αδύναμους, οι ίδιοι παίρνουν επιδότηση ενοικίου 1.000 ευρώ το μήνα. Οι συμπεριφορές αυτές αποτελούν τεράστια πρόκληση, για τους πολίτες.

Καλούμε την Κυβέρνηση να μην χρονοτριβήσει και να προχωρήσει άμεσα στην τροποποίηση της επίμαχης διάταξης, θέτοντας αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια για τους εξωκοινοβουλευτικούς Υπουργούς που δικαιούνται την επιδότηση και να βάλει όριο στο ύψος του μισθώματος που καλύπτει ο κρατικός προϋπολογισμός.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ