ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Όλη η κυβερνηση στην Τρίπολη για το Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:03:00 μ.μ. |
Όλη η κυβερνηση στην Τρίπολη για το Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου -
 Είκοσι τρεις υπουργοί, αναπληρωτές και υφυπουργοί πρόκειται να μετάσχουν στο διήμερο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο Πελοποννήσου στην Τρίπολη, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, τη Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου.

Τις εργασίες με τα συμπεράσματα του συνεδρίου θα κλείσει με ομιλία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις 7.30 το βράδυ της Τρίτης.

Την έναρξή του θα κηρύξουν στις 10.30 το πρωί της Δευτέρας ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Την εναρκτήρια ομιλία στις 11 το πρωί, πρόκειται να κάνει ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του συνεδρίου με τις συνεδρίες έχει ως εξής:

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου:


- Πρώτη παράλληλη συνεδρία (11.30 π.μ. - 2.30 μ.μ.): Υποδομές και πολιτικές για την υγεία. Ομιλητές ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης και ο αναπληρωτής γ.γ. του υπουργείου Σταμάτης Βαρδαρός.

- Δεύτερη παράλληλη συνεδρία (11.30 π.μ. - 2.30 μ.μ.): Αγροτική ανάπτυξη και παραγωγική εξωστρέφεια. Ομιλητές ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, οι αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, οι υφυπουργοί Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης και ο γ.γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπος Κασίμης.

- Πρώτη παράλληλη απογευματινή συνεδρία (2.30 - 5.30 μ.μ.): Πολιτιστική κληρονομιά, τουρισμός και αθλητισμός. Ομιλητές οι υπουργοί Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και Τουρισμού Ελενα Κουντουρά και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

- Δεύτερη παράλληλη απογευματινή συνεδρία (2.30 - 5.30 μ.μ.): Αναπτυξιακή πολιτική, επενδύσεις και επιχειρηματικότητα. Ομιλητές ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Αλέξης Χαρίτσης, ο γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Παναγιώτης Κορκολής και ο πρόεδρος της Enterprise Greece Χρήστος Στάικος.

- Ειδική συνεδρία: Πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση και τοπική ανάπτυξη. Ομιλητές ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και ο πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κώστας Βαρλαμίτης. Προβλέπονται παρεμβάσεις των δημάρχων Αργους – Μυκηνών, Καλαμάτας, Κορινθίων, Ναυπλιέων, Σπάρτης και Τρίπολης.

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου:


- Πρώτη παράλληλη πρωινή συνεδρία (10.30 π.μ. - 1.30 μ.μ.): Υποδομές, ψηφιακά δίκτυα και μεταφορές. Ομιλητές οι υπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και ο γ.γ. Υποδομών Γιώργος Δέδες.

- Δεύτερη παράλληλη πρωινή συνεδρία (10.30 π.μ. - 1.30 μ.μ.): Κοινωνική πολιτική, εργασιακές σχέσεις και αλληλέγγυα οικονομία. Ομιλητές οι αναπληρώτριες υπουργοί Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου και Θεανώ Φωτίου, ο υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος και ο εκτελεστικός γραμματέας Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος.

- Πρώτη παράλληλη απογευματινή συνεδρία (2.30 - 5.30 μ.μ.): Ενεργειακή πολιτική και περιβαλλοντική προστασία. Ομιλητές οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάμελλος.

- Δεύτερη παράλληλη απογευματινή συνεδρία (2.30 – 5.30 μ.μ.): Παιδεία, έρευνα και οικονομία της γνώσης. Ομιλητές ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο υφυπουργός Δημήτρης Μπαξεβανάκης και ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας Γιώργος Αγγελόπουλος.

Στην κεντρική εκδήλωση για τα συμπεράσματα του συνεδρίου, πριν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, θα απευθύνουν χαιρετισμούς η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου και ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ενώ θα μιλήσει ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ