ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Πέθανε η γηραιότερη λευκή αρκούδα της Ρωσίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:54:00 π.μ. | |
Πέθανε η γηραιότερη λευκή αρκούδα της Ρωσίας
Πριν από μία περίπου εβδομάδα η Αμντέρμα, η γηραιότερη λευκή αρκούδα της Ρωσίας άφησε την τελευταία της πνοή στον ζωολογικό κήπο της πόλης Περμ, όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι στον ζωολογικό κήπο.

«Είχε ζήσει 38 χρόνια, που είναι μια ηλικία ρεκόρ για όλες τις λευκές αρκούδες που ζουν στους ζωολογικούς κήπους της Ρωσίας» δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti o αρμόδιος του ζωολογικού κήπου Ολέσια Γκούγκοβιτς. 

Οι εργαζόμενοι πάντως στον ζωολογικό κήπο, λένε ότι δεν γνωρίζουν ποια ήταν ακριβώς η ηλικία της Αμντέρμα, επειδή όταν την φέρανε στον ζωολογικό κήπο έχει γίνει ήδη μητέρα.

Η Αμντέρμα, όπως λένε οι εργαζόμενοι του ζωολογικού κήπου, εμφανίσθηκε για πρώτη φορά το 1989 μαζί με τα αρκουδάκια της κοντά σ’ ένα στρατιωτικό οικισμό που βρίσκεται στον Βόρειο Πολικό Κύκλο. Στη συνέχεια αφού την έπιασαν, η ίδια και τα αρκουδάκια της, βρέθηκαν σε διάφορους ζωολογικούς κήπους της Ρωσίας. Στον ζωολογικό κήπο της πόλης Περμ μεταφέρθηκε το 1997. Στα 20 χρόνια παραμονής της στον ζωολογικό κήπο της πόλης, γέννησε 6 αρκουδάκια, μερικά από τα οποία αυτή την στιγμή βρίσκονται σε ζωολογικούς κήπους της Ρωσίας και άλλα της Ιαπωνίας.

«Παρά την προχωρημένη ηλικία της η Αμντέρμα ήταν αρκετά δραστήρια. Μόνο τις τελευταίες εβδομάδες έμενε κρυμμένη στη φωλιά της χωρίς να βγαίνει για να την δουν οι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου, ενώ πριν πεθάνει σταμάτησε να τρώει», λέει ο Γκούγκοβιτς περιγράφοντας τις τελευταίες μέρες της Αμντέρμα. 

Αυτή τη στιγμή στον ζωολογικό κήπο της Περμ παραμένει ένα ζευγάρι λευκών αρκούδων ο Σέρικου και η Μίλκα, το οποίο αναμένεται να φέρει στον κόσμο νέους απογόνους.

Πηγή: tovima.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ