ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Γ. Μανιάτης: Σε εξελιξη η επέκταση του Αναβάλου προς Επίδαυρο - Τίποτα προς Κουτσοπόδι - Φίχτια - Μυκήνες και Ερμιονίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:45:00 μ.μ. | |
Γ. Μανιάτης: Σε εξελιξη η επέκταση του Αναβάλου προς Επίδαυρο - Τίποτα προς Κουτσοπόδι - Φίχτια - Μυκήνες και Ερμιονίδα
Επίσκεψη στο εργοτάξιο επέκτασης του Αναβάλου προς Επίδαυρο, στο Λυγουριό, πραγματοποίησε σήμερα ο καθ. Γιάννης Μανιάτης. Μετά την επίσκεψη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Επισκέφθηκα σήμερα το εργοτάξιο επέκτασης του Αναβάλου προς Επίδαυρο, στο Λυγουριό.

Ένα έργο για το οποίο:

- Τον Ιανουάριο του 2011, αναθέσαμε τις μελέτες για τα «Έργα Μεταφοράς και Διανομής νερού άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου στους Δήμους Ασκληπιείου και Επιδαύρου Ν. Αργολίδας».
- Το Φεβρουάριο του 2014, είχα την τιμή να υπογράψω ως Υπουργός ΠΕΚΑ το σύνολο των περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) για το έργο του Αναβάλου προς Επίδαυρο, προϋπολογισμού 31.857.000,00€.
- Το Νοέμβριο 2014, εγκρίναμε τους όρους δημοπράτησης κατασκευής του έργου, προϋπολογισμού 31.857.000,00€, με πλήρη διασφάλιση της χρηματοδότησής του. Η σχετική δημοπρασία πραγματοποιήθηκε στις 17.02.2015.

- Τον Δεκέμβριο του 2014, εντάξαμε ολόκληρο το έργο του Αναβάλου για πρωτεύοντα και δευτερεύοντα δίκτυα με 100.000.000€ στην εθνική πρόταση για το πακέτο Juncker, μαζί με άλλα 9 μεγάλα αρδευτικά έργα για όλη τη χώρα. Την πρόταση αυτή ακύρωσε με μεταγενέστερη απόφασή της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Το έργο θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει από το 2015 και σήμερα να έχει ολοκληρωθεί. Έστω με 3 χρόνια καθυστέρηση, βρίσκεται σήμερα σε φάση υλοποίησης. Στα επόμενα 2 χρόνια πρέπει να έχει ολοκληρωθεί.

Δυστυχώς, η κατάσταση αυτή δεν εμφανίζεται στις υπόλοιπες επεκτάσεις του Αναβάλου.

Πλήρης στασιμότητα στο έργο της επέκτασης προς Κουτσοπόδι.

Καμία απολύτως πρωτοβουλία για προκήρυξη της επέκτασης προς Φίχτια, Μοναστηράκι, για το οποίο επίσης είχαμε διασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 7.800.000 €.

Εξίσου αρνητικά, δεν υπάρχει καμία πρωτοβουλία για επέκταση του Αναβάλου προς Ερμιονίδα.

Οι πολίτες της Αργολίδας να γνωρίζουν ότι, μετά από πολλά χρόνια ακινησίας, αυτό που ξεκινήσαμε το 2010 για τις επεκτάσεις του Αναβάλου σε όλη την Αργολίδα, θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να ολοκληρωθεί».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ