Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018

Διαμαρτυρία αγροτών της Αργολίδας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:25:00 μ.μ. | | |
Διαμαρτυρία αγροτών της Αργολίδας (βίντεο)
 Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης 6 Φεβρουαρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, αγρότες μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλογου Αργολίδας (ΑΚΣΥΝΑ) που συμμετέχουν στο μπλόκο Ινάχου όπου έχουν στήσει από τις 27 Ιανουαρίου.
Διαμαρτυρία αγροτών της Αργολίδας
Οι αγρότες σχηματίζοντας πορεία με αγροτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ μέσω της κεντρική οδού Άργους Ναυπλίου έφθασαν στο προαύλιο της ΠΕ Αργολίδας και φωνάζοντας συνθήματα, διάβασαν το ψήφισμα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας (ΑΚΣΥΝΑ).
Στην συνέχεια επιχειρησαν να συναντηθούν με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσσο Χειβιδόπουλο αλλά δεν κατέστη δυνατό καθώς έλειπε .

Τα αιτήματα των αγροτών είναι τα εξής:

-Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών, ώστε ν' αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού, του αίσχους των ανοιχτών τιμών και της εκτεταμένης απληρωσιάς των αγροτών από τους εμποροβιομήχανους.
-Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό, όπως στους βιομήχανους, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, του ΕΝΦΙΑ σε σπίτια και χωράφια και των άλλων χαρατσιών, κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής κ.ά.

-Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.
-Κατάργηση των μεγάλων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές. Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια ζωής για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.

-Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος των 12.000 ευρώ, προσαυξημένου κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
-Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.
-Να αναγνωριστούν οι ζημιές στην παραγωγή και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο που ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει και να αποζημιωθούν, εξόφληση των αποζημιώσεων που είναι σε εκκρεμότητα. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ' όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.
-Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ 2014 - 2020 και των περικοπών στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ